VIDEO. Primul lup arctic clonat și-a făcut apariția la o grădină zoologică din China

  • Un pui de lup arctic clonat a fost expus publicului la o grădină zoologică din oraşul chinez Harbin.
  • Cercetătorii speră ca această tehnologie genetică controversată să poată fi folosită pentru a salva alte specii amenințate.
  • Un al doilea lup arctic clonat s-a născut.

Un pui de lup arctic clonat a fost expus publicului la o grădină zoologică din oraşul chinez Harbin, din nord-estul ţării, potrivit Xinhua.

Puiul, pe nume Maya, a fost creat din celule ale pielii prelevate de la un lup arctic sălbatic din Canada şi a fost născut de un câine beagle surogat, a anunţat joi agenţia de presă chineză Xinhua.

Puiul de lup, care a împlinit 3 luni, este sănătos şi trăieşte alături de mama sa surogat la gradina zoologică Polarland.

,,Tehnologia clonării este o modalitate eficientă de a proteja diversitatea genelor şi pentru a creşte populaţia” , a declarat cercetătorul chinez Lai Liangxue de la Institutul de Biomedicină şi Sănătate din Guangzhou.

Un al doilea lup arctic clonat s-a născut, potrivit Global Times.

Cunoscut şi sub denumirea de lup alb sau lup polar, animalul aparţine familiei canine. Lupul arctic este originar din nordul Canadei şi Groenlanda şi nu este o specie pe cale de dispariţie.

Clonarea este un proces care produce indivizi identici genetic, fără modificare genetică.

The post VIDEO. Primul lup arctic clonat și-a făcut apariția la o grădină zoologică din China appeared first on Aleph News.

Previous post Premierul Nicolae Ciucă a acceptat demisia lui Sorin Cîmpeanu din funcţia de ministru al Educaţiei
Next post Administrația Biden anunță noi sancțiuni împotriva Rusiei ca ripostă la anexările teritoriale