LIVE UPDATE. 219 zile de invazie. Zelenski: Aproape 60.000 de soldați ruși au fost uciși de la începutul războiului

  • Zelenski: Aproape 60.000 de soldați ruși au fost uciși de la începutul războiului.
  • Blinken reiterează că SUA nu vor recunoaște niciodată teritoriile ucrainene anexate de Rusia.
  • Președintele rus Vladimir Putin a anunțat începerea unei „operațiuni militare speciale” în Ucraina, în primele ore ale zilei de 24 februarie.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat joi că Rusia ar putea evita cele mai grave consecințe ale războiului său împotriva Kievului, dar pentru a face acest lucru președintele Vladimir Putin trebuie să fie oprit, relatează Reuters și Sky News.

În obișnuitul său discurs video, Zelenski a mai spus că anexarea celor patru regiuni ucrainene în care s-au desfășurat așa-zise referendumuri, pe care o plănuiește Kremlinul, nu va produce rezultatele așteptate. În schimb, Rusia ar deveni inextricabil legată de „catastrofa” ticăloasă despre care Zelenski a spus că s-a desfășurat în zonele pe care forțele proruse le-au cucerit în 2014.

Au murit deja 58.500 de soldați ruși în Ucraina. Au venit să ne ucidă și au murit. Nu vi se spune acest număr. Sunteți mințiți cu privire la un presupus număr de aproximativ șase mii de morți. 58.500!” , a afirmat liderul de la Kiev. „Acesta este adevărul. Au murit toți pentru că o singură persoană a vrut acest război. Doar una singură, pe care mulți oameni o servesc” , a adăugat președintele ucrainean.

https://www.facebook.com/zelenskiy.official/videos/3270648613179872/

The post LIVE UPDATE. 219 zile de invazie. Zelenski: Aproape 60.000 de soldați ruși au fost uciși de la începutul războiului appeared first on Aleph News.

Previous post Premierul Nicolae Ciucă a acceptat demisia lui Sorin Cîmpeanu din funcţia de ministru al Educaţiei
Next post Administrația Biden anunță noi sancțiuni împotriva Rusiei ca ripostă la anexările teritoriale