Premierul Nicolae Ciucă a acceptat demisia lui Sorin Cîmpeanu din funcţia de ministru al Educaţiei

  • Premierul Nicolae Ciucă anunţă că i-a acceptat demisia lui Sorin Cîmpeanu de la Ministerul Educaţiei şi-i mulţumeşte acestuia pentru „proiectele demarate în beneficiul sistemului de educaţie”.
  • El spune că urmează consultări pentru nominalizarea altui ministru al Educaţiei.
  • Sorin Cîmpeanu a demisionat, joi, din funcţia de ministru al Educaţiei.

Premierul Nicolae Ciucă anunţă că i-a acceptat demisia lui Sorin Cîmpeanu de la Ministerul Educaţiei şi-i mulţumeşte acestuia pentru „proiectele demarate în beneficiul sistemului de educaţie”. El spune că urmează consultări pentru nominalizarea altui ministru al Educaţiei.

Am acceptat astăzi demisia domnului Sorin Câmpeanu din funcţia de ministru al educaţiei. Îi mulţumesc pentru colaborarea de până acum şi pentru proiectele demarate în beneficiul sistemului de educaţie. În continuare, România are nevoie de stabilitate şi coerenţă pentru a putea implementa reforma durabilă pe care ne-o dorim cu toţii pentru învăţământ. Urmează să ne consultăm în Partidul Naţional Liberal şi în cadrul coaliţiei de guvernare şi să validăm, cu celeritate, propunerea pe care o voi înainta domnului preşedinte al României, Klaus Iohannis, pentru funcţia de ministru” , scrie pe Facebook Nicolae Ciucă.

Cîmpeanu a demisionat

Sorin Cîmpeanu a demisionat, joi, din funcţia de ministru al Educaţiei. „Am decis, din proprie iniţiativă, să demisionez din funcţia de ministru al educaţiei” , transmite el.

Am decis, din proprie iniţiativă, să demisionez din funcţia de ministru al educaţiei. A fost o şansă şi o onoare pentru mine sa încep reformarea din temelii a sistemului national de învăţământ. Am preluat mandatul de ministru nu pentru că nu aveam ce face sau pentru a-mi trece ministeriatul in CV. Aveam şi una şi alta. Am venit într-un moment extrem de dificil cu dorinţa de a schimba lucrurile în bine. Mi-am început mandatul într-o criză sanitară fără precedent şi am luptat pentru ca în toată acea perioadă elevii să meargă la şcoală cu prezenţă fizică. Am militat în mod constant şi am asigurat cadrul legal pentru ca finanţarea educaţiei să crească” , scrie pe Facebook Sorin Cîmpeanu.

The post Premierul Nicolae Ciucă a acceptat demisia lui Sorin Cîmpeanu din funcţia de ministru al Educaţiei appeared first on Aleph News.

Previous post LIVE UPDATE. 218 zile de invazie. Finlanda va restricționa „semnificativ” dreptul cetățenilor ruși de a intra în țară
Next post VIDEO. Primul lup arctic clonat și-a făcut apariția la o grădină zoologică din China