LIVE UPDATE. 431 zile de invazie rusă. Un tribunal din Rusia a condamnat o femeie dintr-un oraș siberian pentru postări pe rețelele de socializare care condamnau războiul din Ucraina

LIVE UPDATE. 431 zile de invazie rusă. Un tribunal din Rusia a condamnat o femeie dintr-un oraș siberian pentru postări pe rețelele de socializare care condamnau războiul din Ucraina

LIVE UPDATE. 431 zile de invazie rusă. Un tribunal din Rusia a condamnat o femeie dintr-un oraș siberian pentru postări pe rețelele de socializare care condamnau războiul din UcrainaLIVE UPDATE. 431 zile de invazie rusă. Un tribunal din Rusia a condamnat o femeie dintr-un oraș siberian pentru postări pe rețelele de socializare care condamnau războiul din Ucraina

  • Planurile de evacuare sunt în curs de desfășurare în regiunea sudică Herson, în timp ce forțele rusești continuă să intensifice bombardamentele în zonă.
  • Orașul Nova Kakhovka, din sudul Ucrainei, se află sub bombardamente de artilerie”, au afirmat autoritățile ruse de ocupație.
  • Locuitorii au adus un omagiu celor uciși ieri de un atac cu rachete rusești în orașul Uman, situat în centrul Ucrainei.

Un tribunal din Rusia a condamnat o femeie dintr-un oraș siberian pentru postări pe rețelele de socializare care condamnau războiul din Ucraina și a pedepsit-o cu o amendă foarte mare, deși aceasta a cerut o pedeapsă cu închisoarea, scrie Sky News.

Marina Novikova, o avocată în vârstă de 65 de ani, a fost găsită vinovată de răspândirea de informații false” despre armata rusă, care a fost transformată în infracțiune penală după ce Vladimir Putin a trimis trupe în Ucraina.

Postările lui Novikova pe aplicația de mesagerie Telegram au denunțat invazia și au criticat guvernul rus.

Procurorii au cerut o pedeapsă de trei ani de închisoare, iar doamna Novikova însăși a pledat în fața instanței pentru a o trimite la închisoare, în loc de alternativa: o amendă de cel puțin 700.000 de ruble (6.900 de lire sterline). Dar tribunalul din Seversk a impus în schimb o amendă de un milion de ruble (aproape 10.000 de lire sterline), a declarat grupul rus pentru drepturile omului și asistență juridică OVD-Info, care l-a citat pe soțul ei, Alexandr Gavrik.

Citește și

The post LIVE UPDATE. 431 zile de invazie rusă. Un tribunal din Rusia a condamnat o femeie dintr-un oraș siberian pentru postări pe rețelele de socializare care condamnau războiul din Ucraina appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Valoarea tichetelor de masă pentru angajaţi va ajunge la valoarea de 40 de lei. De când se aplică noua măsură Previous post Valoarea tichetelor de masă pentru angajaţi va ajunge la valoarea de 40 de lei. De când se aplică noua măsură
Max Verstappen a spus că nu consideră discuțiile cu George Russell ca fiind necesare: „Un nenorocit” Next post Max Verstappen a spus că nu consideră discuțiile cu George Russell ca fiind necesare: „Un nenorocit”