Garda, cel mai mare lac din Italia, a înregistrat cel mai scăzut nivel al apei din cauza secetei

  • Nordul Italiei nu a mai avut parte de precipitații semnificative de luni de zile.
  • În Franța, seceta a forțat prima oprire a producției unei renumite brânzeturi fabricate artizanal de peste 2.000 de ani.
  • Căderile de zăpadă din acest an au scăzut cu 70%.

Cea mai gravă secetă din ultimele decenii din Italia a redus cel mai mare lac al țării până aproape de cel mai scăzut nivel înregistrat vreodată. Turiștii care au sosit la Lacul Garda în acest weekend au fost întâmpinați de zone de stânci care înainte erau sub apă și care se întindeau mult dincolo de linia de plutire.

Am venit anul trecut, ne-a plăcut, și ne-am întors anul acesta, a spus turista Beatrice Masi, în timp ce stătea pe stânci. Am constatat că peisajul s-a schimbat foarte mult. Am fost puțin șocați când am ajuns, pentru că ne-am plimbat de obicei și apa nu era acolo.

Nordul Italiei nu a mai avut parte de precipitații semnificative de luni de zile, iar căderile de zăpadă din acest an au scăzut cu 70%, ceea ce a dus la secarea unor cursuri de apă importante.

Multe țări europene – printre care Spania, Germania, Portugalia, Franța și Olanda – se confruntă, de asemenea, cu secete în această vară, care le-au paralizat industriile agricole și de transport maritim și au determinat autoritățile să restricționeze utilizarea apei. În Franța, seceta a forțat prima oprire a producției unei renumite brânzeturi fabricate artizanal de peste 2.000 de ani.

The post Garda, cel mai mare lac din Italia, a înregistrat cel mai scăzut nivel al apei din cauza secetei appeared first on Aleph News.

Previous post Salariile românilor nu țin pasul cu inflația. BNR prognozează o inflație de 13,9% în decembrie 2022
Next post LIVE UPDATE. 172 zile de invazie. Zelenski cere Europei să interzică vizele rusești. Rachetele au lovit un oraș din sudul Ucrainei, lângă Zaporojie