LIVE UPDATE. 172 zile de invazie. Zelenski cere Europei să interzică vizele rusești. Rachetele au lovit un oraș din sudul Ucrainei, lângă Zaporojie

  • Bombardamentele din orașul Kramatorsk, situat în estul țării, au ucis trei persoane și au rănit 13.
  • Armata ucraineană spune că are aproape toate liniile de aprovizionare ale Moscovei în raza de tragere în regiunea Herson din sud, pe care forțele rusești au cucerit-o la începutul războiului.
  • Alte două nave au părăsit un port ucrainean de la Marea Neagră transportând porumb și semințe de floarea-soarelui către Turcia.

UPDATE ORA 01.00

Ministerul rus al Apărării a declarat că forțele sale au distrus un sistem radar AN/MPQ-64 fabricat de SUA în regiunea Donetsk, în estul Ucrainei. În cea mai recentă informare zilnică, ministerul a mai spus că trupele ruse au doborât două rachete HIMARS de fabricație americană.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut Uniunii Europene să oprească acordarea de vize pentru ruși, iar rachete au lovit un oraș din sudul Ucrainei, în apropierea celei mai mari centrale nucleare din Europa. Într-o declarație nocturnă, Zelenski și-a reînnoit apelul pentru o interdicție, care ar putea afecta turiștii, directorii de companii și studenții. Letonia și Estonia au decis să nu mai elibereze vize turistice, închizând două rute terestre vitale pentru ruși pentru a avea acces în Uniunea Europeană, de când blocul și-a închis spațiul aerian pentru avioanele rusești.

Forțele rusești din zona Herson se retrag pe malul estic al râului Dnipro după ce forțele ucrainene au distrus podul peste barajul Nova Kakhovka, potrivit guvernatorului regiunii Nikolaev, Vitaliy Kim. Podul era ultimul pe care rușii îl mai puteau folosi pentru a transporta provizii către cele câteva mii de soldați de pe malul vestic al Niprului, iar pagubele vin la doar câteva săptămâni după ce forțele ucrainene au distrus podul Antonovski, la 50 de kilometri în aval.

The post LIVE UPDATE. 172 zile de invazie. Zelenski cere Europei să interzică vizele rusești. Rachetele au lovit un oraș din sudul Ucrainei, lângă Zaporojie appeared first on Aleph News.

Previous post Garda, cel mai mare lac din Italia, a înregistrat cel mai scăzut nivel al apei din cauza secetei
Next post Irakul primește 50 de teroriști ISIS din Siria