Ion Cristoiu, despre războiul Trump-FBI: Trump a câştigat războiul mediatic/ Acuzaţiile aduse de FBI ating grav imaginea SUA/ Indiferent care e adevărul, e în defavoarea Americii

  • Ion Cristoiu: Într-un asemenea scandal nu are importanţă adevărul. Are importanţă războiul mediatic pe care l-a câştigat deja Trump chiar dacă va veni FBI-ul şi va dovedi că el a vândut secrete nucleare amantei lui Putin.
  • Ion Cristoiu: Dacă el a plecat cu secrete nucleare, America pierde, dacă nu a plecat America tot pierde. Nu am auzit până acum ca un şef de stat să fie suspectat că a plecat cu documente secrete. Astăzi s-a atins un punct culminant.
  • Ion Cristoiu: Ori dovedesc că a plecat cu secrete nucleare şi le-a vândut chinezilor, taiwanezilor sau nu ştiu cui, care este foarte grav, ori nu, şi atunci este un abuz şi se arată că America este la fel ca România pe vremea binomului SRI-DNA. Adică se pune la cale ceva pentru că avem nevoie să scăpăm de cineva.

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că fostul preşedinte Donald Trump a câştigat războiul mediatic izbucnit în SUA în urma percheziţiilor FBI la Mar-a-Lago, reşedinţa fostului lider american, şi atrage atenţia că indiferent de partea cui va fi adevărul în acest scandal, America va avea de pierdut.

“Într-un asemenea scandal nu are importanţă adevărul. Are importanţă războiul mediatic pe care l-a câştigat deja Trump chiar dacă va veni FBI-ul şi va dovedi că el a vândut secrete nucleare amantei lui Putin. Din mai multe motive el a câştigat acest război. În primul rând, nu trebuie să uităm că alegerile au fost câştigate de democraţi şi de Biden pe muchie de cuţit. A fost o uriaşă participare şi numărul de voturi primite de Trump a fost uriaş. Dintre toţi cei care şi-au dat votul, e greu de presupus că 99% dintre ei au fost dezamăgiţi de Trump după. Chiar şi cu povestea aia de la Capitoliu. Deci avem un număr uriaş de americani, după părerea mea numărul lor a crescut între timp pentru că democraţii au dezamăgit, sunt mari probleme economice. În aceste condiţii contează ce vrea omul să audă. Şi cred că cei care l-au votat pe Trump şi duşmanii democraţilor ascultă argumentele lui. Asta este foarte important în această comunicare publică”, a afirmat publicistul vineri seara la emisiunea Gândurile lui Cristoiu de la Smart Tv.

„Procurorul general al Americii este mai slab decât Scutea la noi”

Ion Cristoiu mai spune că bătălia se dă între procurorul general al SUA şi Donald Trump, iar fostul preşedinte, de altfel un bun comunicator, a ieşit învingător deoarece în disputa privind respectarea sau nu a procedurilor legale la efectuarea perchiziţiilor, sentimentul general este că acestea au fost încălcate.

“În al doilea rând, Trump a învins deoarece se bate cu un piţifelnic. Procurorul general al Americii este mai slab decât Scutea la noi (n.r. Gabriela Scutea, procurorul general al Romniei). El e numit de Departamentul de Justiţie. Dacă observaţi bătălia se duce între Procurorul general, care în imaginea publică e un procuror general numit de Trump care a trecut de partea democraţilor ca să nu fie dat afară, şi Trump. (…) Al treilea motiv este respectarea sau nu a procedurilor. Nu ştiu în ce măsură s-au respectat sau nu, dar din punct de vedere al comunicării publice, deja toată planeta e încredinţată că nu. Pentru că e vorba de un Trump care e un bun comunicator. El care se bate cu FBI-ul, nu era acasă…în asemenea momente impactul este uriaş, e vorba de un fost preşedinte al Americii, nu de o cameristă. Şi atunci, ei trebuia să creeze posibilitatea unei campanii că nu au respectat procedurile. Trump este un extraordinar comunicator public. Dacă era Biden, pierdea din start. Trump ştie să se bată şi în acest moment vocea lui domină. (…) Un alt argument e că presa care a sprijinit FBI a fost compromisă, mai ales CNN a fost compromis în alegeri prin încălcarea regulilor profesionale”, a explicat publicistul.

Ion Cristoiu susţine că, indiferent dacă se va dovedi sau nu că fostul preşedinte a plecat de la Casa Albă cu secrete nucleare, imaginea Americii tot va avea de suferit din cauza impactului mediatic.

“Şi acum să vedem cel mai important argument, evoluţia cazului. Dacă el a plecat cu secrete nucleare, America pierde, dacă nu a plecat America tot pierde. Nu am auzit până acum ca un şef de stat să fie suspectat că a plecat cu documente secrete. Astăzi s-a atins un punct culminant. Până acum discuţia era dacă trebuia sau nu să le ducă, nu trebuia să ia şi lingurile, adică era mai mult aşa trebuia să le predea arhivei, potrivit legii. În cazul de faţă, acuzaţia lansată de procuratură face şi mai mare impactul mediatic. Deja să spui că erau secrete nucleare, încep întrebările. Păi de ce la un an şi jumătate? În primul rând că un preşedinte nu are acces la secrete nucleare,nucleare. Ce să facă cu ele, să le ducă acasă?”, a subliniat publicistul.

„America nu avea nevoie în acest moment de un scandal intern”

Ion Cristoiu adaugă că America are probleme economice şi nu avea nevoie de un scandal intern care îi afectează grav imaginea într-un moment de dezordine mondială.

“Trebuie să ţinem cont de contextul acestui scandal.  Este un context în care administraţia Biden este la pământ. (…) Ei au probleme economice şi atunci foarte mulţi care nu îl credeau pe Trump, îl cred pe Trump. Dar dincolo de toate acestea, că s-au respectat sau nu procedurile, amploarea scandalului şi acuzaţiile aduse de FBI ating grav imaginea Americii. America nu avea nevoie în acest moment de un scandal intern. Indiferent care e adevărul e în defavoarea Americii. Ori dovedesc că a plecat cu secrete nucleare şi le-a vândut chinezilor, taiwanezilor sau nu ştiu cui, care este foarte grav, ori nu şi atunci este un abuz şi se arată că America este la fel ca România pe vremea binomului SRI-DNA. Adică se pune la cale ceva pentru că avem nevoie să scăpăm de cineva. Asta este cea mai primejdioasă interpretare. Dar oricum nu avea nevoie de acest scandal. Să nu uităm că suntem într-o dezordine mondială. E scandalul Taiwanului, războiul din Ucraina nu se mai termină… America nu avea nevoie de o asemenea dezunire, de un asemenea scandal”, a punctat publicistul.

Ion Cristoiu nu crede că scandalul Trump-FBI se va încheia foarte curând având în vedere evoluţia sa din ultimele două zile când, prin lansarea acuzaţiilor că fostul preşedinte a sustras secrete nucleare, s-a ridicat foarte mult miza.

“Nu cred că se va încheia. Vedeţi că în fiecare zi apar noutăţi (…) după două zile vin şi spun că ei au căutat secrete nucleare. Deja face să miroasă şi mai tare afacerea publică. Eu nu am vorbit aici dacă e adevărat sau. (…) Ei au ridicat miza urieşeşte”, a mai spus publicistul.

The post Ion Cristoiu, despre războiul Trump-FBI: Trump a câştigat războiul mediatic/ Acuzaţiile aduse de FBI ating grav imaginea SUA/ Indiferent care e adevărul, e în defavoarea Americii appeared first on Aleph News.

Previous post Salariile românilor nu țin pasul cu inflația. BNR prognozează o inflație de 13,9% în decembrie 2022
Next post LIVE UPDATE. 172 zile de invazie. Zelenski cere Europei să interzică vizele rusești. Rachetele au lovit un oraș din sudul Ucrainei, lângă Zaporojie