Un doctor dezvăluie de ce nu ar trebui să bei cafeaua imediat cum te trezești

  • În atenția pasionaților de cofeină! S-ar putea să doriți să vă gândiți mai bine înainte de a bea cafeaua de dimineață – sau cel puțin la ce oră să o serviți, avertizează un medic.
  • Nu beți cafea la prima oră a dimineții pentru a vă trezi”, i-a spus Raj gazdei Gethin Jones.
  • Cel mai recent sfat al lui Raj este în concordanță cu ceea ce a susținut într-un videoclip, intitulat trei greșeli pe care le faci în fiecare dimineață”.

În atenția pasionaților de cofeină! S-ar putea să doriți să vă gândiți mai bine înainte de a bea cafeaua de dimineață – sau cel puțin la ce oră să o serviți, avertizează un medic.

Dr. Karan Raj, un chirurg din NHS și o celebritate virală TikTok cunoscută pentru împărtășirea unor sfaturi medicale pe platformă, a apărut în emisiunea Morning Live de la BBC pentru a vorbi despre importanța de a bea cafeaua la timp. Nu beți cafea la prima oră a dimineții pentru a vă trezi”, i-a spus Raj gazdei Gethin Jones.

„Corpul tău se trezește în mod natural cu cortizol, ai un implus de cortizol dimineața”, a explicat el. „Păstrează-ți cafeaua până la jumătatea dimineții, când nivelul de cortizol și nivelul de energie scad, astfel încât să primești un impuls de cofeină atunci și va fi mai bine.”

Cel mai recent sfat al lui Raj este în concordanță cu ceea ce a susținut într-un videoclip, intitulat „trei greșeli pe care le faci în fiecare dimineață”.

Prima greșeală, potrivit lui Raj, este apăsarea butonului de amânare. „Acest lucru îți convinge corpul că intri într-un alt ciclu de somn, făcându-te să eliberezi hormoni care induc mai mult somn”, a explicat el. „Apoi, când te ridici din pat, corpul tău este plin de compuși hormonali care te țin obosit încă patru ore.”

A doua greșeală, a spus chirurgul, este verificarea telefonului imediat ce te trezești. „Când te trezești dimineața, creierul tău crește treptat vigilența – trecând de la unda cerebrală delta la cea theta și la cea alfa. Privitul la telefon sare peste unda cerebrală theta și alfa, punându-vă la limită”, a spus el.

Ultima – și cea mai controversată – „greșeală” semnalată de Raj a fost consumul de cafea la prima oră a dimineții, spre disperarea tuturor iubitorilor de cafea. „Cortizolul maxim este produs între 8 și 9, ceea ce te trezește în mod natural”, a spus Raj. „A bea cafea între aceste ore înseamnă că nu profiți la maximum de efectul stimulator al cofeinei. În schimb, păstrați-o pentru momentele în care vă scade cortizolul.”

Deși apreciază intuiția lui Raj, unii telespectatori sunt sceptici – și nu sunt siguri dacă se pot despărți în mod realist de cafeaua de dimineață.

„Oamenii nu sunt în siguranță în preajma mea până nu-mi beau cafeaua de dimineață „, a glumit un utilizator în replică.

The post Un doctor dezvăluie de ce nu ar trebui să bei cafeaua imediat cum te trezești appeared first on Aleph News.

Previous post LIVE UPDATE. 340 zile de invazie. Producătorul german de armament Rheinmetall se declară pregătit să își sporească producția
Next post Marocul este fruntaș: tancurile marocane sunt deja pe câmpul de luptă din Ucraina