Românii, cei mai supli din Europa. Doar 9,4% dintre locuitori considerați obezi

Românii, cei mai supli din Europa. Doar 9,4% dintre locuitori considerați obezi

Românii, cei mai supli din Europa. Doar 9,4% dintre locuitori considerați obeziRomânii, cei mai supli din Europa. Doar 9,4% dintre locuitori considerați obezi

  • Conform unui recent raport, România se clasează printre țările europene cu cei mai supli locuitori.
  • În comparație cu alte țări, cum ar fi Italia și Olanda, românii se situează în fruntea clasamentului în ceea ce privește menținerea unei greutăți sănătoase.
  • În Malta, mai mult de un sfert dintre locuitori se confruntă cu obezitatea, iar Letonia și Ungaria ocupă locurile doi și trei în acest „anti-rating”.

Conform unui recent raport, România se clasează printre țările europene cu cei mai supli locuitori, cu un procent de doar 9,4% din populație considerați obezi. Acest lucru poate fi atribuit, în parte, obiceiurilor alimentare și stilului de viață sănătos. În comparație cu alte țări, cum ar fi Italia și Olanda, românii se situează în fruntea clasamentului în ceea ce privește menținerea unei greutăți sănătoase.

România nu stă atât de rău la capitolul nutriție. În Malta, mai mult de un sfert dintre locuitori se confruntă cu obezitatea, iar Letonia și Ungaria ocupă locurile doi și trei în acest „anti-rating”.

Obezitatea devine mai frecventă odată cu înaintarea în vârstă, iar acesta este un semnal de alarmă pentru necesitatea adoptării unor obiceiuri de viață sănătoase încă de la o vârstă fragedă. Însă, țările europene implementează diverse măsuri pentru a încuraja alegerile alimentare sănătoase. De exemplu, orașul Rotterdam din Țările de Jos a colaborat cu lanțuri de restaurante fast-food pentru a promova opțiuni mai sănătoase în meniuri și a educa publicul cu privire la alegerile alimentare responsabile.

Citește și

The post Românii, cei mai supli din Europa. Doar 9,4% dintre locuitori considerați obezi appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Conservatorii din Florida au dezvoltat un laborator de supraviețuire al recifelor de corali Previous post Conservatorii din Florida au dezvoltat un laborator de supraviețuire al recifelor de corali
LIVE UPDATE. Război în Ucraina, ziua 645. Franța își propune să finalizeze acordul de securitate cu Ucraina până la începutul anului 2024 – Ministerul de Externe Next post LIVE UPDATE. Război în Ucraina, ziua 645. Franța își propune să finalizeze acordul de securitate cu Ucraina până la începutul anului 2024 – Ministerul de Externe