LIVE UPDATE. Război în Ucraina, ziua 645. Franța își propune să finalizeze acordul de securitate cu Ucraina până la începutul anului 2024 – Ministerul de Externe

LIVE UPDATE. Război în Ucraina, ziua 645. Franța își propune să finalizeze acordul de securitate cu Ucraina până la începutul anului 2024 – Ministerul de Externe

LIVE UPDATE. Război în Ucraina, ziua 645. Franța își propune să finalizeze acordul de securitate cu Ucraina până la începutul anului 2024 – Ministerul de ExterneLIVE UPDATE. Război în Ucraina, ziua 645. Franța își propune să finalizeze acordul de securitate cu Ucraina până la începutul anului 2024 – Ministerul de Externe

  • Franța intenționează să finalizeze un acord bilateral de garantare a securității cu Ucraina până la începutul anului 2024.
  • Țările G7 au dezvăluit în iunie un cadru internațional pentru securitatea pe termen lung a Ucrainei, pentru a-și spori finanțele și apărarea împotriva Rusiei.
  • Acordul urmărește să stabilească modul în care va decurge sprijinul din Franța către Ucraina pentru ajutor umanitar și militar și asistență financiară.

Franța intenționează să finalizeze un acord bilateral de garantare a securității cu Ucraina până la începutul anului 2024, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al ministerului său de externe.

Țările G7 au dezvăluit în iunie un cadru internațional pentru securitatea pe termen lung a Ucrainei, pentru a-și spori finanțele și apărarea împotriva Rusiei, cu scopul de a descuraja Moscova de la o agresiune viitoare, au spus oficialii.

În imposibilitatea de a intra în NATO în timp ce războiul cu Rusia continuă – având în vedere că articolul 5 al NATO, care stipulează că un atac asupra unui membru este un atac asupra tuturor, l-ar putea împinge în război cu Rusia – Ucraina a făcut lobby pentru angajamente de securitate pe termen lung din partea principalului său susținător, scrie Reuters.

„Cu privire la garanțiile de securitate și la munca pe care o desfășurăm cu partenerii noștri ucraineni… lucrăm la încheierea acestui acord cu autoritățile ucrainene până la sfârșitul anului, începutul anului viitor”, a declarat Anne-Claire Legendre. O sursă diplomatică a spus că începutul anului 2024 este mai probabil.

The post LIVE UPDATE. Război în Ucraina, ziua 645. Franța își propune să finalizeze acordul de securitate cu Ucraina până la începutul anului 2024 – Ministerul de Externe appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Românii, cei mai supli din Europa. Doar 9,4% dintre locuitori considerați obezi Previous post Românii, cei mai supli din Europa. Doar 9,4% dintre locuitori considerați obezi
LIVE UPDATE. Război în Israel, ziua 54. Secretarul de stat al SUA se află în Israel/ Armistițiul este pe cale să expire Next post LIVE UPDATE. Război în Israel, ziua 54. Secretarul de stat al SUA se află în Israel/ Armistițiul este pe cale să expire