Meta, compania mamă a Facebook și Instagram, înregistrează primul declin al veniturilor din istorie

  • Veniturile au fost de 28,82 miliarde de dolari, în scădere cu 1% faţă de 29,08 miliarde de dolari cu un an înainte.
  • Analiştii, în medie, se aşteptau la un câştig de 2,54 dolari pe acţiune la venituri de 28,91 miliarde de dolari, potrivit unui sondaj realizat de FactSet.
  • Compania-mamă a Google a raportat marţi cea mai mică creştere trimestrială din ultimii doi ani.

Meta, compania mamă a Facebook şi Instagram, a înregistrat joi primul declin al veniturilor din istorie, din cauza scăderii cheltuielilor din partea agenţiilor de publicitate în contextul în care economia se clatină şi de intensificarea concurenţei din partea rivalului TikTok.

Meta a obţinut profituri de 6,69 miliarde de dolari, sau 2,46 dolari pe acţiune, în perioada aprilie-iunie. Această cifră este în scădere cu 36% faţă de 10,39 miliarde de dolari, sau 3,61 dolari pe acţiune, în aceeaşi perioadă a anului trecut, notează AP.

Veniturile au fost de 28,82 miliarde de dolari, în scădere cu 1% faţă de 29,08 miliarde de dolari cu un an înainte.

Analiştii, în medie, se aşteptau la un câştig de 2,54 dolari pe acţiune la venituri de 28,91 miliarde de dolari, potrivit unui sondaj realizat de FactSet.

De asemenea, rezultatele au urmat în mare măsură un declin mai larg pe piaţa publicităţii digitale care afectează rivali precum Alphabet şi Snap. Compania-mamă a Google a raportat marţi cea mai mică creştere trimestrială din ultimii doi ani.

The post Meta, compania mamă a Facebook și Instagram, înregistrează primul declin al veniturilor din istorie appeared first on Aleph News.

Previous post Zelenski spune că Ucraina este gata să exporte cereale, doar că Rusia trebuie să deblocheze Marea Neagră în câteva zile
Next post Kim Jong Un: Coreea de Nord este pregătită pentru orice confruntare militară cu SUA