Kim Jong Un: Coreea de Nord este pregătită pentru orice confruntare militară cu SUA

  • Kim a făcut aceste remarci în timpul unui discurs la un eveniment pentru a marca cea de-a 69-a aniversare a armistiţiului final al Războiului din Coreea.
  • Kim a denunţat, de asemenea, administraţia sud-coreeană Yoon Suk-yeol, afirmând că orice tentativă de a lovi preventiv Nordul va fi întâmpinată cu un răspuns sever şi cu „anihilarea”.
  • În ultimele luni, Coreea de Nord a testat rachete hipersonice şi rachete despre care spune că ar putea transporta arme nucleare tactice, reducând timpul pe care Seulul l-ar avea la dispoziţie pentru a răspunde la un atac.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat că ţara sa este pregătită să îşi mobilizeze forţele de descurajare a războiului nuclear şi pentru orice confruntare militară cu Statele Unite, a relatat joi presa de stat, în contextul în care există semne că Nordul ar putea efectua primul său test nuclear din 2017.

Kim a făcut aceste remarci în timpul unui discurs la un eveniment pentru a marca cea de-a 69-a aniversare a armistiţiului final al Războiului din Coreea, semnat la data de 27 iulie 1953, care a dus la încetarea focului, împărţirea peninsulei în jurul paralelei de 38 de grade şi crearea unei zone demilitarizate, potrivit Reuters.

Kim a denunţat, de asemenea, administraţia sud-coreeană Yoon Suk-yeol, afirmând că orice tentativă de a lovi preventiv Nordul va fi întâmpinată cu un răspuns sever şi cu „anihilarea”.

„Vreau încă o dată să precizez clar că Coreea de Nord este pe deplin pregătită pentru orice confruntare militară cu Statele Unite”, a declarat Kim.

În ultimele luni, Coreea de Nord a testat rachete hipersonice şi rachete despre care spune că ar putea transporta arme nucleare tactice, reducând timpul pe care Seulul l-ar avea la dispoziţie pentru a răspunde la un atac.

The post Kim Jong Un: Coreea de Nord este pregătită pentru orice confruntare militară cu SUA appeared first on Aleph News.

Previous post Meta, compania mamă a Facebook și Instagram, înregistrează primul declin al veniturilor din istorie
Next post UEFA testează, timp de un an, tribune pentru suporterii care pot sta în picioare