LIVE UPDATE. Războiul din Ucraina, ziua 369. Ministrul saudit de externe efectuează prima vizită la Kiev în ultimii 30 de ani, semnând un pachet de ajutor de 400 de milioane de dolari

  • Pentru prima dată de când cele două țări au stabilit relații diplomatice în urmă cu 30 de ani, un ministru de externe saudit a vizitat Ucraina.
  • Arabia Saudită a urmat un curs neutru în acest conflict.
  • Andriy Yermak, șeful biroului prezidențial ucrainean, a calificat întâlnirea drept un succes într-un mesaj pe Telegram.

Pentru prima dată de când cele două țări au stabilit relații diplomatice în urmă cu 30 de ani, un ministru de externe saudit a vizitat Ucraina.

Biroul președintelui Volodimir Zelenski a publicat duminică o înregistrare video cu întâlnirea acestuia cu prințul Faisal bin Farhan Al Saud din Arabia Saudită. Zelenski a declarat că se așteaptă ca întâlnirea să ofere un nou impuls pentru intensificarea în continuare a dialogului nostru reciproc benefic”.

Vă mulțumim pentru că susțineți pacea în Ucraina, suveranitatea și integritatea noastră teritorială”, a continuat el. Acest lucru este foarte important pentru noi și pentru societatea noastră”.

Arabia Saudită a urmat un curs neutru în acest conflict. Regatul a mediat un schimb de prizonieri anul trecut, în cadrul căruia doi cetățeni americani și cinci britanici au fost eliberați din detenția rusă. Andriy Yermak, șeful biroului prezidențial ucrainean, a calificat întâlnirea drept un succes într-un mesaj pe Telegram, scrie CNN.

Ucraina va primi un ajutor real din partea Arabiei Saudite„, a declarat oficialul ucrainean. Biroul prezidențial a semnat două documente care oficializează un pachet de ajutor de 400 de milioane de dolari pentru Ucraina: 100 de milioane de dolari în ajutor umanitar și 300 de milioane de dolari în produse petroliere.”

Ucraina și Arabia Saudită au provocări comune și experiențe comune în abordarea acestora. Vorbim despre UAV-uri (vehicule aeriene fără pilot, sau drone) iraniene care au fost furnizate anumitor ‘rebeli’ și care au atacat instalații petroliere saudite”, a declarat Yermak, făcând referire la utilizarea dronelor iraniene de către forțele Houthi în Yemen.

Începând de anul trecut, aceleași drone iraniene au fost în posesia teroriștilor ruși și au atacat infrastructura energetică a Ucrainei”.

The post LIVE UPDATE. Războiul din Ucraina, ziua 369. Ministrul saudit de externe efectuează prima vizită la Kiev în ultimii 30 de ani, semnând un pachet de ajutor de 400 de milioane de dolari appeared first on Aleph News.

Previous post Școala prințului George și a prințesei Charlotte a acceptat 2,2 milioane de lire sterline de la un prieten din copilărie al lui Putin
Next post O artistă din Kosovo a primit amenințări pentru un tablou în care liderii kosovar și sârb se sărută: „Vrei un glonț?”