O artistă din Kosovo a primit amenințări pentru un tablou în care liderii kosovar și sârb se sărută: „Vrei un glonț?”

  • O tânără artistă din Kosovo, Pristina, primește ameninţări cu privire la un tablou care îi înfăţişează pe preşedintele sârb şi pe premierul kosovar sărutându-se.
  • „Văd relaţia lor ca pe o performanţă de actorie… şi atât oamenii din Kosovo, cât şi cei din Serbia, ne uităm la acelaşi spectacol” , a declarat artista.
  • Mii de reţele de socializare au postat comentarii despre pictura artistei Murati, majoritatea folosind discurs instigator la ură si unii chiar ameninţări cu moartea.

În timp ce liderii din Kosovo şi Serbia se reunesc luni seara pentru a negocia un acord de pace, o tânără artistă din capitala Kosovo, Pristina, va continua probabil să primească ameninţări cu privire la un tablou care îi înfăţişează pe preşedintele sârb şi pe premierul kosovar sărutându-se, scrie agenția Reuters.

Pictura Ermirei Murati, care are o înălţime de 3 metri, îi prezintă pe premierul kosovar Albin Kurti şi preşedintele sârb Aleksandr Vucic îmbrăţişându-se, sărutându-se pe buze cu ochii închişi.

„Văd relaţia lor ca pe o performanţă de actorie… şi atât oamenii din Kosovo, cât şi cei din Serbia, ne uităm la acelaşi spectacol” , a declarat Murati, cunoscută sub numele de Orange Girl, prezentând tabloul ei, care îi prezintă pe ambii bărbaţi în costume negre pe un fundal portocaliu strălucitor.

În pofida a cât de profunde sunt relaţiile haotice dintre Kosovo şi Serbia, cred că tineretul nostru iubeşte pacea mai mult decât orice altceva” , a spus artista.

Kurti şi Vucic urmează să se întâlnească la Bruxelles luni seara pentru un acord susţinut de Occident şi pentru a normaliza relaţiile şi a pune capăt deceniilor de ostilităţi.

Dacă cei doi lideri nu ajung la un acord, se vor confrunta cu izolarea internaţională şi mai puţin ajutor financiar din partea Uniunii Europene şi a Statelor Unite.

Istoria înregistrează sărutări în momentele de durere şi de rămas bun. Dar istoria ne aminteşte şi ea despre sărutări de fraternitate şi chiar despre trădare. Acesta va fi unul dintre ele?” , a scris Murati pe conturile sale de socializare când şi-a dezvăluit pictura pe 17 februarie, dată la care Kosovo a aniversat 15 ani de la independenţa faţă de Serbia.

Mii de reţele de socializare au postat comentarii despre pictura artistei Murati, majoritatea folosind discurs instigator la ură si unii chiar ameninţări cu moartea.

The post O artistă din Kosovo a primit amenințări pentru un tablou în care liderii kosovar și sârb se sărută: „Vrei un glonț?” appeared first on Aleph News.

Previous post LIVE UPDATE. Războiul din Ucraina, ziua 369. Ministrul saudit de externe efectuează prima vizită la Kiev în ultimii 30 de ani, semnând un pachet de ajutor de 400 de milioane de dolari
Next post Klaus Iohannis: „Salut acordul referitor la Cadrul Windsor. UE și Marea Britanie rămân aliați strategici”