LIVE UPDATE. Război în Israel, ziua 54. Secretarul de stat al SUA se află în Israel/ Armistițiul este pe cale să expire

LIVE UPDATE. Război în Israel, ziua 54. Secretarul de stat al SUA se află în Israel/ Armistițiul este pe cale să expire

LIVE UPDATE. Război în Israel, ziua 54. Secretarul de stat al SUA se află în Israel/ Armistițiul este pe cale să expireLIVE UPDATE. Război în Israel, ziua 54. Secretarul de stat al SUA se află în Israel/ Armistițiul este pe cale să expire

  • Secretarul de stat al SUA Antony Blinken se îndreaptă miercuri către Israel, deoarece un armistițiu dintre Israel și Hamas este pe cale să expire.
  • Blinken a spus că se va concentra pe extinderea armistițiului din Gaza.
  • Blinken va călători, de asemenea, în Cisiordania.

UPDATE ORA 04.00 – China: Consiliul de securitate al ONU ar trebui să-și intensifice medierea diplomatic

China spune că Consiliul de securitate al ONU ar trebui să-și intensifice medierea diplomatică, să relanseze soluția cu două state și să convoace o conferință internațională de pace „mai autoritară și mai eficientă” în cel mai scurt timp, într-un document de poziție privind conflictul israeliano-palestinian publicat joi.

China a îndemnat, de asemenea, consiliul de securitate să țină seama de apelul general al comunității internaționale pentru instituirea unei încetări a focului cuprinzătoare pentru a opri luptele, a declarat ministerul de externe al țării într-un comunicat care enumeră propunerile, relatează Reuters.

UPDATE ORA 03.00 – 30 de palestinieni au fost eliberați, spune Serviciul Penitenciar din Israel

Serviciul Penitenciar din Israel a anunțat că a eliberat 30 de palestinieni din închisorile israeliene în a șasea astfel de eliberare, în baza unui acord de armistițiu cu gruparea militantă Hamas din Gaza, informează Reuters.

Palestinienii au fost eliberați din închisorile din Israel, Cisiordania ocupată și Ierusalim, a declarat serviciul penitenciar într-un comunicat.

UPDATE ORA 02.00 – Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, sosit joi la Tel Aviv

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a sosit joi la Tel Aviv, unde urma să se întâlnească cu liderii israelieni pentru a discuta extinderea armistițiului temporar al Israelului cu militanții Hamas și sporirea ajutorului umanitar în Fâșia Gaza, relatează agenția de presă Reuters.

Blinken face a treia călătorie în regiune de la atacurile mortale din 7 octombrie ale Hamas asupra Israelului și este de așteptat să viziteze și Cisiordania ocupată, unde probabil se va întâlni cu președintele palestinian Mahmoud Abbas, potrivit unui oficial palestinian.

UPDATE ORA 01.00 – Ministrul thailandez, „în lacrimi” la întâlnirea cu ostaticii eliberați

Ministrul de externe thailandez Parnpree Bahiddha-Nukara a izbucnit în lacrimi astăzi, când s-a întâlnit cu compatrioți eliberați de Hamas după șapte săptămâni de captivitate.

„M-am dus să vorbesc cu diverse țări care pot intra în legătură cu grupul Hamas pentru a explica că muncitorii thailandezi sunt nevinovați, nu sunt implicați în politică, nu fac parte din conflictul nimănui și, probabil, nici măcar nu știu cum a apărut situația, cine se luptă cu cine. Au fost acolo pentru a-și câștiga existența”, a spus el.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken se îndreaptă miercuri către Israel, deoarece un armistițiu dintre Israel și Hamas este pe cale să expire. Blinken a spus că se va concentra pe extinderea armistițiului din Gaza „astfel încât să continuăm să scoatem mai mulți ostatici și mai multă asistență umanitară”. „Ne-am dori să vedem pauza prelungită, deoarece ceea ce a permis, în primul rând, este eliberarea ostaticilor”, a spus Blinken.

„De asemenea, ne-a permis să oferim asistență umanitară populației din Gaza, care are mare nevoie de sprijin. Deci, continuarea sa, prin definiție înseamnă că mai mulți ostatici vor veni acasă, ar fi primit mai multă asistență.”

Blinken a spus că, de asemenea, consideră că o prelungire a pauzei este ceva ce Israelul își dorește, deoarece „sunt, de asemenea, intens concentrați pe aducerea oamenilor acasă”. El a spus că intenționează să discute această problemă în întâlnirile sale cu oficialii israelieni în zilele următoare. „Vom discuta cu Israelul cum își poate atinge obiectivul de a se asigura că atacurile teroriste din 7 octombrie nu se vor mai repeta, susținând și sporind asistența umanitară și reducând la minimum suferințele și victimele în rândul civililor palestinieni”, a spus Blinken.

Blinken va călători, de asemenea, în Cisiordania și apoi în Dubai pentru summitul climatic COP28.

The post LIVE UPDATE. Război în Israel, ziua 54. Secretarul de stat al SUA se află în Israel/ Armistițiul este pe cale să expire appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

LIVE UPDATE. Război în Ucraina, ziua 645. Franța își propune să finalizeze acordul de securitate cu Ucraina până la începutul anului 2024 – Ministerul de Externe Previous post LIVE UPDATE. Război în Ucraina, ziua 645. Franța își propune să finalizeze acordul de securitate cu Ucraina până la începutul anului 2024 – Ministerul de Externe
LIVE UPDATE. Război în Israel, ziua 55. Israelul a oferit „măsuri concrete” pentru a proteja civilii din Gaza/6 ostatici au fost predați Crucii Roșii Next post LIVE UPDATE. Război în Israel, ziua 55. Israelul a oferit „măsuri concrete” pentru a proteja civilii din Gaza/6 ostatici au fost predați Crucii Roșii