SpaceX a lansat o rachetă care transportă 46 de sateliți Starlink. Aceștia se vor așeza pe orbita joasă a Pământului

  • SpaceX a pus pe orbită Grupul 3-3 al constelației Starlink de la Baza Forțelor Spațiale Vandenberg din California.
  • SpaceX estimează că lansarea unui total de 11.000 de sateliți și punerea lor în funcțiune va costa 10 miliarde de dolari.
  • Din mai 2019, SpaceX a pus pe orbită peste 2.500 de sateliți Starlink.

Lansarea de la baza americană Vandenberg Space Force Base din California a avut loc la ora locală 14:40. Patruzeci și șase de microsateliți vor fi lansați pe orbita joasă a Pământului, potrivit TASS. Prima treaptă a rachetei a fost folosită anterior în nouă lansări. Angajații SpaceX intenționează să returneze acest element Falcon 9 pe Pământ.

Este de așteptat ca după lansarea etapei modul automat să coboare fără probleme pe o platformă plutitoare, Of Course, I Still Love You (OCISLY), în Oceanul Pacific. Această tehnologie permite companiei să reducă costul lansărilor succesive.

Rețeaua Starlink este concepută pentru a oferi acces la internet prin intermediul implementării unui număr mare de sateliți cu o greutate de 260 de kilograme.

SpaceX estimează că lansarea unui total de 11.000 de sateliți și punerea lor în funcțiune va costa 10 miliarde de dolari. Compania asigură că va putea oferi acces la internet în bandă largă la viteze de 1 gigabit pe secundă, ceea ce corespunde standardului 5G. Din mai 2019, SpaceX a pus pe orbită peste 2.500 de sateliți Starlink.

The post SpaceX a lansat o rachetă care transportă 46 de sateliți Starlink. Aceștia se vor așeza pe orbita joasă a Pământului appeared first on Aleph News.

Previous post Salariile românilor nu țin pasul cu inflația. BNR prognozează o inflație de 13,9% în decembrie 2022
Next post LIVE UPDATE. 172 zile de invazie. Zelenski cere Europei să interzică vizele rusești. Rachetele au lovit un oraș din sudul Ucrainei, lângă Zaporojie