Hai afară la-nvățare! O școala din Iași demarează un proiect prin care se dorește reducerea abandonului școlar

  • O școală din Iași și-a mutat orele afară, ca să reducă abandonul școlar.
  • 238 de elevi de la școala „Ion Ghica” vor învăța afară.
  • Proiectul durează 15 luni, 350.000 de euro sunt investiți.

De ziua educației, profesorii din Iași au găsit metoda perfectă prin care să nu mai chiulească elevii – îi scot ei afară din școală.

„Hai afară la-nvăţare!” e proiectul prin care directorul școlii gimnaziale „Ion Ghica” , din Iași, vrea să îi convingă pe cei 230 de elevi – care provin din medii vulnerabile – să nu abandoneze cursurile. Orele de matematică, română și sport vor fi mutate în curtea școlii, iar elevii vor învăța despre natură… în natură. Proiectul durează 15 luni – a început în octombrie și se termină în decembrie anul acesta. Peste 350.000 de euro sunt investiți în program.

Atenția este mutată spre Iași și când e vorba de profesorii de religie. Preoții dau dezlegare la post. Ca să poată să le predea elevilor, profesorii trebuie să treacă printr-un interviu organizat de Arhiepiscopie. Candidații trebuie să îi trimită Mitropolitului Moldovei și Bucovinei o scrisoare de intenție, prin care să îl convingă că au talent și că merită postul. În cazul în care profesorii nu sunt preoți, ei trebuie să vină și cu o recomandare de la duhovnic. Să știe toată lumea cine… îl recomandă.

The post Hai afară la-nvățare! O școala din Iași demarează un proiect prin care se dorește reducerea abandonului școlar appeared first on Aleph News.

Previous post LIVE UPDATE. 335 zile de invazie. Polonia este hotărâtă să trimită tancuri Ucrainei indiferent de deciziile altor țări
Next post Miezul Pământului ar fi început să se rotească invers