Miezul Pământului ar fi început să se rotească invers

  • Cercetătorii cred că nucleul Pământului se rotește în sens invers.
  • Chinezii spun că rotația sferei de fier aproape s-a oprit în 2009.
  • Nucleul Pământului și-ar schimba direcția de rotație periodic.

Și totuși se învârte, dar nu cu totul în aceeași direcție! Rotația nucleului Pământului i-a luat prin suprindere pe cercetatorii – se rotește în sens opus față de planetă și ar putea afecta viața de zi cu zi.

Rotația nucleului ar putea afecta câmpul magnetic și viteza cu care se rotește pământul, ceea ce ar face zilele să fie mai scurte sau mai lungi, asta cred doi cercetători chinezi.

Un studiu făcut de ei arată că miezul pământului aproape s-a oprit în 2009, atunci când și-a schimbat și direcția de rotație.

Au analizat undele provocate de cutremurele din ultimii 60 de ani și au ajuns la concluzia că evenimentul din 2009 nu e o premieră – nucleul pământului își schimbă direcția periodic.

Totuși, cercetătorii nu reușesc să ajungă la o conluzie comună – Americanii cred că nucleul s-a mișcat semnificativ doar intre 2001 și 2013, după s-a stabilizat.

Un geofizician australian îi compară pe cercetători cu medicii din trecut care încercau să înțeleagă corpul uman fără instrumente potrivite.

The post Miezul Pământului ar fi început să se rotească invers appeared first on Aleph News.

Previous post Hai afară la-nvățare! O școala din Iași demarează un proiect prin care se dorește reducerea abandonului școlar
Next post Un pântec cu view: Mamele însărcinate ar putea în curând să-și vadă bebelușul crescând cu ajutorul unor „plasturi” cu ultrasunete