Conservatorii din Florida au dezvoltat un laborator de supraviețuire al recifelor de corali

Conservatorii din Florida au dezvoltat un laborator de supraviețuire al recifelor de corali

Conservatorii din Florida au dezvoltat un laborator de supraviețuire al recifelor de coraliConservatorii din Florida au dezvoltat un laborator de supraviețuire al recifelor de corali

  • Conservatorii din Florida au scos coralii din ocean pentru a-i salva de un val de căldură.
  • Ei cartografiază recifele și clonează un număr mare de corali.
  • Cercetătorii reproduc specii noi rezistente la căldură.

Vara trecută, conservatorii din Florida au scos în masă coralii din ocean pentru a-i salva de un val de căldură. Aceasta este doar o nouă strategie din cele multe pe care cercetătorii le încearcă în întreaga lume pentru a salva recifele de corali de schimbările climatice, relatează The Verge.

„Nu uitați că, în cele din urmă, lucrăm cu indivizi. Acesta aparține speciilor, dar în cadrul speciilor există diferite genotipuri care se comportă în mod individual. Astfel, unii corali se vor descurca în condiții foarte dificile și vedem că unii supraviețuiesc, alții mor foarte repede”, a declarat Phanor Montonya-Maya, biolog marin.

De asemenea, aceștia cartografiază recifele, clonează un număr mare de corali pentru a-i planta în natură și chiar reproduc specii noi rezistente la căldură.

„Cu toții trebuie să încercăm să reducem aceste emisii de carbon. Să sperăm că vom putea încetini aceste schimbări de temperatură, pentru a da coralilor o șansă de a se adapta la noua lume”, a explicat Cinthya Lewis, biolog marin.

„Poate că nu mai avem corali pilon sălbatici aici, în Florida, sau nu prea mai avem, dar avem peste 500 de bucăți de corali, iar partenerii noștri îi țin în aceste pepiniere terestre și îi reproduc în captivitate”, a adăugat ea.

Citește și

The post Conservatorii din Florida au dezvoltat un laborator de supraviețuire al recifelor de corali appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

VIDEO. Un moment emoționant pentru Liverpool. Gestul nobil făcut de către căpitanul echipei de fotbal Previous post VIDEO. Un moment emoționant pentru Liverpool. Gestul nobil făcut de către căpitanul echipei de fotbal
Bezos are chatbot-ul lui. Amazon anunță Q, cu care vrea să ia fața Microsoft sau Google Next post Bezos are chatbot-ul lui. Amazon anunță Q, cu care vrea să ia fața Microsoft sau Google