Zelenski spune că Ucraina poate câștiga războiul cu ajutorul britanicilor, după o convorbire cu Rishi Sunak

  • Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a vorbit despre speranțele de a aduce victoria mai aproape” în 2023 cu sprijinul Marii Britanii.
  • El a declarat că a discutat despre continuarea cooperării în domeniul apărării” cu premierul Rishi Sunak în cadrul unei convorbiri telefonice de astăzi.
  • Atacurile cu drone rusești asupra Ucrainei par să se fi intensificat în ultimele trei nopți, cu atacuri asupra orașelor și serviciilor de utilități.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a vorbit despre speranțele de a aduce victoria mai aproape” în 2023 cu sprijinul Marii Britanii. El a declarat că a discutat despre continuarea cooperării în domeniul apărării” cu premierul Rishi Sunak în cadrul unei convorbiri telefonice de astăzi. Zelenski a scris pe Twitter: Am convenit să ne intensificăm eforturile pentru a ne apropia victoria în acest an. Avem decizii concrete în acest sens”.

Sunak a declarat că Ucraina poate conta pe Marea Britanie pentru a continua să o sprijine pe termen lung”, a declarat purtătorul de cuvânt al premierului. De asemenea, se lucrează la furnizarea de echipamente suplimentare în următoarele săptămâni și luni pentru a asigura victoria Ucrainei pe câmpul de luptă, i-a spus Sunak lui Zelenski.

Aceasta a avut loc în timp ce orașul Ivanivka, situat pe linia frontului, în regiunea Luhansk, a fost lovit de bombardamente, iar serviciile de urgență au fost văzute luptând cu incendiile.

Zelenski a mai spus că Rusia plănuiește bombardamente cu drone în încercarea de a demoraliza Ucraina. El a spus că informațiile sale au sugerat că Moscova va folosi drone Shahed, de fabricație iraniană. Vorbind de la Kiev în discursul său nocturn, Zelenski a declarat că Rusia plănuiește să epuizeze” Ucraina cu un val prelungit de atacuri.

Trebuie să ne asigurăm – și vom face totul pentru asta – că acest obiectiv al teroriștilor eșuează ca toate celelalte”, a spus el. Toți cei implicați în protecția cerului trebuie să fie atenți”.

Atacurile cu drone rusești asupra Ucrainei par să se fi intensificat în ultimele trei nopți, cu atacuri asupra orașelor și serviciilor de utilități. Rusia vizează infrastructura energetică a Ucrainei de câteva luni, distrugând centrale electrice și aruncând milioane de oameni în întuneric în timpul iernii geroase. Zelenski a declarat că Ucraina a doborât deja peste 80 de drone de fabricație iraniană în 2023.

The post Zelenski spune că Ucraina poate câștiga războiul cu ajutorul britanicilor, după o convorbire cu Rishi Sunak appeared first on Aleph News.

Previous post O femeie a rămas șocată să afle că are o „soră geamănă de plastic”. O companie i-a furat identitatea pentru a crea o păpușă sexuală
Next post LIVE UPDATE. 314 zile de invazie. Rusia continuă să vizeze infrastructura civilă, afirmă biroul prezidențial al Ucrainei