Volodimir Zelenski a recunoscut că forţele Kievului s-au retras din Lisiciansk, dar promite că va recâştiga controlul cu ajutorul armelor occidentale

  • Zelenski a recunoscut duminică că forţele Kievului s-au retras din Lisiciansk, în estul regiunii Donbas.
  • Rusia a anunţat că preluarea oraşului Lisiciansk i-a conferit controlul total al regiunii Lugansk din estul ţării – o victorie politică care îndeplineşte un obiectiv de război cheie al Kremlinului.
  • Capturarea orașului are loc la mai puţin de o săptămână după ce Rusia a cucerit oraşul vecin Severdonețk.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a recunoscut duminică că forţele Kievului s-au retras din Lisiciansk, în estul regiunii Donbas, după un asalt dur al Rusiei, dar a promis că va recâştiga controlul asupra zonei cu ajutorul armelor occidentale cu rază lungă de acţiune.

Rusia a anunţat că preluarea oraşului Lisiciansk, la mai puţin de o săptămână după ce a cucerit oraşul vecin Severdonețk, i-a conferit controlul total al regiunii Lugansk din estul ţării – o victorie politică care îndeplineşte un obiectiv de război cheie al Kremlinului.

Victoria va permite armatei ruse să își concentreze trupele pe regiunea vecină Doneţk, unde Kievul controlează încă porţiuni de teritoriu.

Zelenski a declarat că Rusia îşi concentrează puterea de foc pe frontul din Donbas, dar Ucraina va riposta cu arme cu rază lungă de acţiune, cum ar fi lansatoarele de rachete HIMARS furnizate de SUA.

„Faptul că protejăm vieţile soldaţilor noştri, ale oamenilor noştri, este la fel de important. Vom reconstrui zidurile, vom recâştiga pământul, dar oamenii trebuie să fie protejaţi mai presus de orice”, a declarat Zelenski.

De când a renunţat la asaltul asupra capitalei Kiev, Rusia şi-a concentrat operaţiunea militară asupra centrului industrial Donbas, care cuprinde regiunile Lugansk şi Doneţk, unde separatişti susţinuţi de Moscova luptă împotriva Ucrainei din 2014.

The post Volodimir Zelenski a recunoscut că forţele Kievului s-au retras din Lisiciansk, dar promite că va recâştiga controlul cu ajutorul armelor occidentale appeared first on Aleph News.

Previous post Omul de ştiinţă rus arestat zilele trecute sub suspiciunea de trădare de ţară a murit
Next post Dua Lipa poate să îți fie sursă de inspirație, dar și de motivație în fiecare zi. Iată ce activitate are cântăreața dimineața