Marea Britanie răspunde la cererea lui Zelenski și anunță un plan de sprijin pentru reconstrucția Ucrainei

  • Londra va sprijini reconstrucţia oraşului şi a regiunii Kiev, la cererea preşedintelui ucrainean, Volodimir Zelenski.
  • Marea Britanie intenţionează să colaboreze cu Kievul şi aliaţii săi pentru a găzdui conferinţa pentru relansarea Ucrainei în 2023 şi va deschide un birou la Londra pentru a ajuta la coordonarea acestor eforturi.
  • Miercuri, guvernul britanic a anunţat deblocarea unui miliard de lire sterline, în ajutor militar suplimentar Ucrainei, pentru a răspunde invaziei ruse.

Ministrul britanic de externe, Liz Truss, va prezenta luni un vast plan de sprijin pentru a ajuta Ucraina pe termen lung şi a participa la reconstrucţia ţării odată ce războiul cu Rusia se va termina, potrivit Sky News.

În cursul Conferinţei pentru Reconstrucţia Ucrainei de la Lugano, în Elveţia, Liz Truss va expune planurile Marii Britanii pentru a sprijini ţara pe termen scurt, prin ajutor umanitar, dar şi pe termen mai lung pentru a relansa economia ucraineană prin furnizarea de expertiză financiară şi economică britanică, a indicat duminică ministerul său într-un comunicat, citat de Agerpres.

Londra va sprijini reconstrucţia oraşului şi a regiunii Kiev, la cererea preşedintelui ucrainean, Volodimir Zelenski.

De asemenea, Marea Britanie intenţionează să colaboreze cu Kievul şi aliaţii săi pentru a găzdui conferinţa pentru relansarea Ucrainei în 2023 şi va deschide un birou la Londra pentru a ajuta la coordonarea acestor eforturi.

„Redresarea Ucrainei după războiul de agresiune al Rusiei va fi un simbol al puterii democraţiei asupra autocraţiei. Acest lucru îi va arăta lui Putin ca încercările sale de a distruge Ucraina au avut ca rezultat doar o naţiune mai puternică, mai prosperă şi mai unită”, a declarat şefa diplomaţiei britanice înaintea conferinţei.

„Am fost în frunte în ceea ce priveşte susţinerea Ucrainei în timpul războiului şi vom continua să fim în frunte în sprijinirea planului de reconstrucţie şi dezvoltare al guvernului ucrainean”, a spus Liz Truss.

Miercuri, guvernul britanic a anunţat deblocarea unui miliard de lire sterline, în ajutor militar suplimentar Ucrainei, pentru a răspunde invaziei ruse, inclusiv sisteme de apărare antiaeriană şi drone.

Aceste noi fonduri vor ridica ajutorul militar britanic acordat Kievului la 2,3 miliarde de lire sterline.

The post Marea Britanie răspunde la cererea lui Zelenski și anunță un plan de sprijin pentru reconstrucția Ucrainei appeared first on Aleph News.

Previous post Omul de ştiinţă rus arestat zilele trecute sub suspiciunea de trădare de ţară a murit
Next post Dua Lipa poate să îți fie sursă de inspirație, dar și de motivație în fiecare zi. Iată ce activitate are cântăreața dimineața