VIDEO. Proteste în Franța. Peste 100 de polițiști au fost răniți. Manifestanții au aruncat cu cocktail Molotov în forțele de ordine

VIDEO. Proteste în Franța. Peste 100 de polițiști au fost răniți. Manifestanții au aruncat cu cocktail Molotov în forțele de ordine

VIDEO. Proteste în Franța. Peste 100 de polițiști au fost răniți. Manifestanții au aruncat cu cocktail Molotov în forțele de ordineVIDEO. Proteste în Franța. Peste 100 de polițiști au fost răniți. Manifestanții au aruncat cu cocktail Molotov în forțele de ordine

  • Guvernul francez a declarat că poliția din Paris, Lyon și Nantes s-a confruntat cu „huligani extrem de violenți” care au venit să „ucidă ofițeri”.
  • Peste 290 de arestări au fost efectuate și peste 100 de polițiști au fost răniți în urma confruntărilor dintre autorități și protestatari în Franța.
  • Demonstrații sindicale au avut loc la Paris, ca parte a mitingurilor de 1 Mai din Europa.

Protestatarii din capitala franceză au aruncat cu artificii, cocktail Molotv și au deteriorat stații de autobuz. Ca reacție, organele de poliție au răspuns cu gaze lacrimogene, scrie Sky News. Ministrul francez de interne, Gerald Darmanin, a declarat că mare parte din protestele din Franța au fost pașnice, dar a afirmat că la Paris, Lyon și Nantes „poliția se confruntă cu huligani extrem de violenți care au venit cu un singur obiectiv, acela de a ucide polițiști și de a ataca proprietățile altora”.

„Această violență trebuie condamnată fără rezerve”, a adăugat ministrul. El a precizat că au fost efectuate 291 de arestări în întreaga țară, iar 108 ofițeri de poliție au fost răniți în timpul confruntărilor. În total, 112.000 de persoane s-au adunat la protestele de la Paris, potrivit poliției din oraș, dintr-un total de 782.000 de oameni la nivel național.

Sindicatele din țară se așteptau ca sute și mii de oameni să iasă în stradă pentru a-și arăta sprijinul în prima zi de 1 Mai de la controversata reformă a pensiilor inițiată de președintele Emmanuel Macron. Prin noile legi, vârsta de pensionare a crescut de la 62 la 64 de ani. Sindicatele au făcut apel la o participare numeroasă la vot în încercarea de a inversa reformele.

Ziua de 1 Mai este considerată în multe țări o zi în care se sărbătoresc drepturile lucrătorilor prin mitinguri, marșuri și alte evenimente. Poliția franceză s-a confruntat cu protestatarii care au folosit gaze lacrimogene, în timp ce manifestanții aruncau în polițiști cu cocktail-uri Molotov și artificii. Mai mult, aceștia au incendiat biciclete de ride-sharing și au distrus stații de autobuz. În Lyon și Nantes, unele vehicule au fost incendiate și au fost devastate spații comerciale.

The post VIDEO. Proteste în Franța. Peste 100 de polițiști au fost răniți. Manifestanții au aruncat cu cocktail Molotov în forțele de ordine appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

VIDEO. Grădina zoologică care caută cinci persoane să se îmbrace în păsări pentru a alunga pescărușii. Ce criterii trebuie să îndeplinești Previous post VIDEO. Grădina zoologică care caută cinci persoane să se îmbrace în păsări pentru a alunga pescărușii. Ce criterii trebuie să îndeplinești
VIDEO. Schimb de focuri între Israel şi Fâşia Gaza după moartea unui prizonier palestinian Next post VIDEO. Schimb de focuri între Israel şi Fâşia Gaza după moartea unui prizonier palestinian