LIVE UPDATE. 433 zile de invazie rusă. SUA spune că Rusia ar fi depășit 100.000 de victime din decembrie: „Aceste cifre demonstrează că Moscova a dat greș”

LIVE UPDATE. 433 zile de invazie rusă. SUA spune că Rusia ar fi depășit 100.000 de victime din decembrie: „Aceste cifre demonstrează că Moscova a dat greș”

LIVE UPDATE. 433 zile de invazie rusă. SUA spune că Rusia ar fi depășit 100.000 de victime din decembrie: „Aceste cifre demonstrează că Moscova a dat greș”LIVE UPDATE. 433 zile de invazie rusă. SUA spune că Rusia ar fi depășit 100.000 de victime din decembrie: „Aceste cifre demonstrează că Moscova a dat greș”

  • Administrația Biden a anunțat luni noi cifre estimative privind numărul de victime în urma ofensivei de iarnă a Rusiei în Ucraina.
  • Rusia ar fi depășit 100.000 de victime din decembrie, iar numărul „uimitor” este un semnal cheie că efortul Moscovei „a dat greș”, spune SUA.
  • Oficialul Casei Albe, John Kirby, a declarat luni reporterilor că Rusia „și-a epuizat stocurile militare și forțele armate”.

Din decembrie, SUA estimează că Rusia a suferit peste 100.000 de victime, inclusiv peste 20.000 de morți în luptă. SUA definesc termenul „victimă” atât ca fiind rănit, cât și ca fiind ucis.

Kirby, care ocupă funcția de coordonator al Consiliului de Securitate Națională pentru comunicare strategică, a precizat că „aproape jumătate” dintre aceste victime au fost luptători din cadrul companiei rusești private Wagner, despre care CNN a relatat că au trăit experiențe îngrozitoare pe câmpul de luptă în urma unei pregătiri minime și a unei conduceri reduse.

Kirby a criticat o afirmație recentă a liderului Wagner, Evgheni Prigozhin, care a declarat duminică că grupul său a suferit doar 94 de pierderi, Kirby calificând-o drept „pur și simplu o afirmație ridicolă”.

The post LIVE UPDATE. 433 zile de invazie rusă. SUA spune că Rusia ar fi depășit 100.000 de victime din decembrie: „Aceste cifre demonstrează că Moscova a dat greș” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

VIDEO. Grădina zoologică care caută cinci persoane să se îmbrace în păsări pentru a alunga pescărușii. Ce criterii trebuie să îndeplinești Previous post VIDEO. Grădina zoologică care caută cinci persoane să se îmbrace în păsări pentru a alunga pescărușii. Ce criterii trebuie să îndeplinești
VIDEO. Schimb de focuri între Israel şi Fâşia Gaza după moartea unui prizonier palestinian Next post VIDEO. Schimb de focuri între Israel şi Fâşia Gaza după moartea unui prizonier palestinian