VIDEO. Momentul în care doi frați se reîntâlnesc cu lacrimi în ochi după catastrofa cu ambarcațiunea din Grecia

VIDEO. Momentul în care doi frați se reîntâlnesc cu lacrimi în ochi după catastrofa cu ambarcațiunea din Grecia

VIDEO. Momentul în care doi frați se reîntâlnesc cu lacrimi în ochi după catastrofa cu ambarcațiunea din GreciaVIDEO. Momentul în care doi frați se reîntâlnesc cu lacrimi în ochi după catastrofa cu ambarcațiunea din Grecia

  • Una dintre cele mai grave dezastre care implică migranți s-a produs în Marea Mediterană, în sudul Greciei.
  • Supraviețuitorii ambarcațiunii spun că la bordul bărcii se aflau aproximativ 100 de copii.
  • Cel mai cunoscut videoclip de după teribilul accident a apărut azi și arată doi frați care se regăsesc.

Supraviețuitorii unei ambarcațiuni care evacua migranți s-a scufundat în partea sudică a Mării Mediterane, mai exact în Grecia, fiind una dintre cele mai mari dezastre care implică traficul de persoane din Europa, scrie BBC.

Cel puțin 78 de persoane au fost deja confirmate ca fiind moarte în urma dezastrului, se presupune că în respectiva barcă erau prezenți aproximativ 100 de copii.

Dar mulți alții ar putea fi încă dispăruți pe mare, rapoartele sugerând că la bordul navei se aflau aproximativ 750 de persoane.

Nouă persoane, inclusiv mai mulți egipteni, au fost arestate sub suspiciunea de trafic de persoane, relatează o televiziune din Grecia.

Paza de coastă a fost criticată pentru că nu a intervenit mai devreme, dar autoritățile spun că ofertele lor de ajutor au fost refuzate.

Ce au declarat autoritățile și supraviețuitorii

Salvatorii continuă să cerceteze zona în care s-a răsturnat ambarcațiunea, la aproape 50 de mile marine de coasta de sud-vest, în timp ce speranțele de a găsi mai mulți supraviețuitori se micșorează considerabil.

Ambarcațiunea plecase goală din Egipt și se oprise în portul libian Tobruk, unde a preluat migranți cu care voiau să ajungă Italia.

Purtătorul de cuvânt al guvernului grec, Ilias Siakantaris, a declarat că nu se știe câte persoane se aflau în barcă: „Dar știm că mai mulți contrabandiști fac trafic de persoane”.

Un videoclip în care un supraviețuitor și fratele său se reîntâlnesc, a devenit viral prin emoția pe care aceștia o transmit.

Familiile unora dintre cei dispăruți au sosit în Kalamata în căutarea celor dragi. „Rudele mele se aflau pe vas”, a declarat Aftab, care a călătorit din Marea Britanie și continuat spunând că; „Cel puțin patru dintre rudele sale din Pakistan sunt de negăsit”.

Citește și:

The post VIDEO. Momentul în care doi frați se reîntâlnesc cu lacrimi în ochi după catastrofa cu ambarcațiunea din Grecia appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

LVMH va cheltui 164 de milioane de dolari pentru a sponsoriza Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris Previous post LVMH va cheltui 164 de milioane de dolari pentru a sponsoriza Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris
LIVE UPDATE. Ziua 479 de război în Ucraina. UNICEF: Provizii „vitale” au ajuns la 150 de familii din Hersonul inundat Next post LIVE UPDATE. Ziua 479 de război în Ucraina. UNICEF: Provizii „vitale” au ajuns la 150 de familii din Hersonul inundat