Tragedie în Grecia. Cel puțin 26 de persoane au murit și zeci sunt rănite după ce două trenuri s-au ciocnit

  • Un tren de pasageri și un tren de marfă care venea din sens opus s-au ciocnit miercuri dimineață într-un accident violent în nordul Greciei, provocând moartea a 26 de persoane și rănirea a cel puțin 85, au anunțat autoritățile grecești.

Mai multe vagoane au deraiat și cel puțin trei au luat foc în urma coliziunii în apropiere de Tempe, la aproximativ 380 de kilometri la nord de Atena. Oficiali ai spitalului din orașul vecin Larissa au declarat că cel puțin 25 de persoane au suferit răni grave, relatează AP.

„Procesul de evacuare este în curs de desfășurare și se desfășoară în condiții foarte dificile din cauza gravității coliziunii dintre cele două trenuri”, a declarat purtătorul de cuvânt al serviciilor de pompieri Vassilis Varthakoyiannis.

Unitățile spitalicești folosite pentru tratarea victimelor arse au fost alertate în zonă, a precizat el, iar zeci de ambulanțe au fost implicate în eforturile de salvare.

Pasagerii care au suferit răni minore sau care nu au fost răniți au fost transportați cu autobuzul la Salonic, la 130 de kilometri nord de locul incidentului.

The post Tragedie în Grecia. Cel puțin 26 de persoane au murit și zeci sunt rănite după ce două trenuri s-au ciocnit appeared first on Aleph News.

Previous post Iranul investighează otrăvirea a sute de eleve cu gaz toxic
Next post China şi Belarus cer negocieri de pace între Rusia şi Ucraina