Ryanair anulează mai multe zboruri din cauza grevei controlorilor de trafic aerian din Franța

  • Din cauza unei greve a controlorilor de trafic aerian francezi, mâine, Ryanair a anunțat că anulează 420 de zboruri, afectând 80.000 de pasageri.
  • Ryanair spune că a anunțat clienții afectați prin e-mail sau SMS, informându-i despre aceste anulări.
  • Direcția Generală de Aeronautică Civilă (DGAC) din Franța a solicitat companiilor aeriene să anuleze aproximativ 50% din zborurile planificate să fie operate în 16 septembrie 2022.

Ryanair a anunţat că va anula vineri 420 de zboruri, cu impact asupra a 80.000 de pasageri, din cauza unei greve a controlului traficului aerian din Franţa, care va limita survolările şi va reduce la mai mult de jumătate serviciile programate de Air France pe distanţe scurte şi medii, anunţă Reuters.

Autoritatea aeronautică DGAC din Franţa a cerut la începutul acestei săptămâni companiilor aeriene să îşi reducă la jumătate programul de zboruri de vineri din cauza grevei planificate.

Ryanair, cea mai mare companie aeriană din Europa după numărul de pasageri transportaţi, a declarat că va fi afectată în principal de limitarea survolării Franţei. Compania efectuează până la 3.000 de zboruri pe zi în Europa în timpul sezonului de vârf.

Air France a declarat că va opera vineri doar 45% din zborurile sale pe distanţe scurte şi medii.

Sindicatul francez de control aerian SNCTA a invocat inflaţia şi cererea sa de angajare a mai multor persoane ca fiind motivele grevei.

The post Ryanair anulează mai multe zboruri din cauza grevei controlorilor de trafic aerian din Franța appeared first on Aleph News.

Previous post LIVE UPDATE. 204 zile de invazie. Camera de tortură a invadatorilor ruși descoperită la Balaklia, Harkov. „Tatăl nostru” a fost scrijelit pe pereți
Next post Florăriile turcești se întrec pentru a satisface cererea din Marea Britanie, în creştere după moartea reginei