Florăriile turcești se întrec pentru a satisface cererea din Marea Britanie, în creştere după moartea reginei

  • Florăriile turcești se grăbesc să trimită cât mai multe flori în Marea Britanie pentru a face față numărului mare de comenzi după moartea reginei Elisabeta.
  • Comenzile pentru flori au crescut cu 90% de la moartea reginei, însă florarii turci au reușit să satisfacă doar aproximativ 40% din cerere.
  • Creșterea cererii a făcut ca florarii să fie nevoiți să închirieze avioane pentru a livra florile în Marea Britanie.

Florăriile turceşti recurg la avioane de marfă în loc de camioane, grăbindu-se să trimită cât mai multe flori în Marea Britanie pentru a face faţă numărului uriaş de comenzi după moartea Reginei Elisabeta, scrie Reuters.

Comenzile pentru flori tăiate au crescut cu 90% de la moartea reginei, a declarat Selcuk Celebi, membru al Bursei de Mărfuri din Antalya, adăugând că florarii turci au reuşit să satisfacă aproximativ 40% din cerere.

,,Este sfârşitul sezonului în Antalya. Ne aflăm într-o perioadă în care producţia din zonele muntoase din provincia Isparta este în declin” , a declarat Celebi pentru Reuters.

Creşterea cererii a făcut ca florarii să fie nevoiţi să închirieze avioane pentru a livra florile în Marea Britanie. Astfel, transportul durează o zi, faţă de o săptămână cu camionul, a spus Celebi.

Filiala Turkish Cargo a declarat că a început să expedieze peste 500.000 de flori, cântărind aproximativ 13 tone, în Anglia pentru înmormântare, din Antalya şi Isparta.

,,Turkish Cargo a livrat aproximativ patru tone de flori la Londra de la începutul săptămânii” , a precizat compania,

Între 5 şi 12 septembrie, datele oficiale au arătat că exporturile de flori din Turcia către Anglia au crescut cu 40%, comparativ cu anul trecut.

The post Florăriile turcești se întrec pentru a satisface cererea din Marea Britanie, în creştere după moartea reginei appeared first on Aleph News.

Previous post Ryanair anulează mai multe zboruri din cauza grevei controlorilor de trafic aerian din Franța
Next post Un cimitir înfricoșător cu 440 de morți, descoperit într-un oraș eliberat de forțele ucrainene