Putin, despre sancţiuni: Europa riscă să plătească cele mai scumpe preţuri la energie din lume 

  • Preşedintele rus spune că este imposibil ca Europa să renunţe rapid la petrolul rusesc.
  • Putin a declarat că, prin renunţarea la aprovizionarea cu energie din Rusia, Europa riscă să plătească cele mai scumpe preţuri la energie din lume.
  • Vladimir Putin a promis ajutor din partea statului pentru producătorii interni de petrol.

Vladimir Putin a declarat că, prin renunţarea la aprovizionarea cu energie din Rusia, Europa riscă să plătească cele mai scumpe preţuri la energie din lume.

Statele membre UE negociază o propunere de embargo petrolier asupra Rusiei din cauza războiului din Ucraina, dar discuţiile au eşuat săptămâna aceasta din cauza veto-ului Ungariei, care este puternic dependentă de importurile de petrol rusesc.

Preşedintele Rusiei a declarat că este imposibil ca unele ţări europene să renunţe rapid la petrolul rusesc. „Evident, unele state UE, în a căror balanţă energetică ponderea hidrocarburilor ruseşti este deosebit de mare, nu vor putea face acest lucru pentru o perioadă lungă de timp, să renunţe la petrolul nostru”, a declarat Putin.

El a spus că, prin renunţarea la aprovizionarea cu energie rusă, Europa riscă să plătească cele mai scumpe preţuri la energie din lume pe termen lung, în timp ce competitivitatea industriei sale va fi subminată.

Putin a mai spus că sancţiunile occidentale au alimentat inflaţia chiar în Europa. Rusia se confruntă cu o scădere a producţiei de petrol nemaiîntâlnită de la prăbuşirea Uniunii Sovietice din cauza sancţiunilor occidentale, care complică foarte mult vânzarea petrolului rusesc la nivel mondial.

Preşedintele rus a promis ajutor din partea statului pentru producătorii interni de petrol, inclusiv facilitarea accesului la împrumuturi şi asigurări.

Sancțiunile internaționale au fost impuse în timpul războiului ruso-ucrainean de către un număr mare de țări, inclusiv Statele Unite și Uniunea Europeană, împotriva Rusiei, ca urmare a invaziei rusești în Ucraina, care a început în luna februarie 2022.

The post Putin, despre sancţiuni: Europa riscă să plătească cele mai scumpe preţuri la energie din lume  appeared first on Aleph News.

Previous post Surse: Sorin Oprescu a fost prins în Grecia. Fostul primar ar fi fost capturat de o echipă Enfast
Next post LIVE UPDATE. 84 de zile de invazie. Armata ucraineană a efectuat atacuri de recunoaștere în direcția Volchansk