LIVE UPDATE. 84 de zile de invazie. Armata ucraineană a efectuat atacuri de recunoaștere în direcția Volchansk

UPDATE ORA 05:00

Inamicul continuă bombardamentele și provocările militare la nivelul coridonului.

Astăzi, polițiștii de frontieră au înregistrat 7 incidente de folosire a armelor de către naziști în zona de frontieră ucraineană din cadrul regiunii Sumy și 2 incidente de bombardament în regiunea Cernihiv.

Conform Ministrului canadian al Securității Publice, Marco Mendicino, Canada a anunțat o interdicție de intrare pentru Puti.

,,Tocmai am anunțat o interdicție de intrare în Canada pentru aproximativ o mie de ruși, inclusiv Putin și oamenii din jurul său„, a declarat Mendicino.

El a spus că ,,toate aceste persoane sunt deja sub sancțiuni„, dar ,,acum li se va interzice accesul” în Canada.

Mendicino a declarat că Canada ,,va continua să sprijine Ucraina în aceste momente dificile„.

Australia a impus sancţiuni împotriva unui număr de jurnalişti, funcţionari publici şi organizaţii ruşi, a declarat Ministerul de Interne.


În iunie, Consiliul European va analiza cererea Ucrainei de aderare la UE. Asta în urma unei conversații între Macron și Zelensky

Macron a confirmat că Franța va continua să furnizeze arme și că livrările vor crește în următoarele săptămâni, la fel ca și furnizarea de ajutor umanitar. Președinții au discutat, de asemenea, despre garanțiile de securitate pentru a asigura suveranitatea Ucrainei și posibile soluții pentru exporturile de cereale ucrainene.
Uniunea Europeană intenționează să ia în considerare posibilitatea utilizării veniturilor din activele înghețate ale antreprenorilor care au căzut sub sancțiunile sale pentru a restabili Ucraina, a informat Bloomberg.

UPDATE ORA 04:00

În zona Pyatihatka și Stepanovka, în regiunea Herson, au fost distruse 2 depozite de muniții inamice.


Cehia vrea să continue starea de urgență până la sfârșitul lunii iunie din cauza afluxului de refugiați din Ucraina.

Camera Reprezentanților va lua în considerare propunerea guvernului, joi. „Până acum putem face față valului fără precedent de refugiați, dar pentru a continua să gestionăm atât de bine situația, am convenit că va trebui să cerem Camerei Deputaților prelungirea stării de urgență cu încă treizeci de zile” , a spus premierul Peter Fiala.

UPDATE ORA 3:00

Gherilele din Melitopolul ocupat au linșat soldați ruși de rang înalt. Rasiștii din Melitopolul ocupat inspectează intensiv vehiculele în căutarea gherilelor, informează Ministerul Apărării Civile din Zaporizhzhya.

,,În Melitopol, gherilele au linșat trupe rusești de rang înalt. Ocupanții încearcă să prevină această situație. Cu toate acestea, astăzi, în oraș, soldații ruși au verificat intensiv vehiculele private, probabil în căutarea gherilelor„, a declarat Ministerul Apărării Civile din Zaporizhzhya.


SUA lansează un program de colectare a dovezilor privind crimele comise de Rusia în Ucraina. Proiectul include documentarea, verificarea și diseminarea dovezilor din surse deschise.

UPDATE ORA 2:00

SUA lansează un program de colectare a dovezilor privind crimele comise de Rusia în Ucraina. Proiectul include documentarea, verificarea și diseminarea dovezilor din surse deschise.


Rusia s-ar putea retrage din OMC și OMS. Ministerul rus de Externe trimite Duma de Stat o listă de acorduri cu organizații internaționale pentru o eventuală denunțare.

UPDATE ORA 1:00

Turcia face o serie de cereri ca Suedia și Finlanda să adere la NATO, scrie Bloomberg.

Aceste cerințe includ: Declarația Partidului Muncitorilor din Kurdistan de către Helsinki și Stockholm ca organizație teroristă. Să ridice embargoul asupra armelor. Revenirea la programul de modernizare proprie a avioanelor de vânătoare F-35. Aprobarea unui nou pachet de achiziții pentru avioanele de vânătoare F-16. Înlăturarea sancțiunilor pentru achiziționarea sistemelor S-400 în Rusia.


La Harkov au avut loc tulburări senzoriale, au anunțat canalele locale Telegram.


Statele Unite intenționează să blocheze plățile pentru datoria Rusiei, care amenință Rusia cu implicit, anunță Bloomberg.

Știre inițială

Războiul din Ucraina a ajuns în cea de-a 84-a zi. Armata ucraineană a efectuat, atacuri de recunoaștere în direcția Volc-hansk.

În jurul orei 5 dimineața, 5 rachete au explodat deasupra unui oraș din regiunea Sumy. Mai multe depozite au luat foc și casele oamenilor au fost avariate. Iar o biserică și grădinița au fost atacate din nou.

Cel puțin 8 persoane au murit, iar alte 12 au fost rănite. Iar în regiunea Kiev au fost descoperite 3 cadavre. La Kiev a avut loc o ceremonie de adio pentru primul președinte al Ucrainei, Leonid Krav-ciuk.

În regiunea Donețk, o fabrică a explodat, iar norul de fum aproape că a înghițit orașul. Astăzi, armata rusă s-a îndreptat către orașul Severdonetsk, din regiunea Lugansk. 10 persoane și-au pierdut viața în timpul bombardamentelor. Un magazin de materiale de construcții
și 4 spitale au fost distruse în timpul atentatului.

Peste 260 de luptători au părăsit uzina siderurgică Azvostal și-au predat armele la Mariupol.

The post LIVE UPDATE. 84 de zile de invazie. Armata ucraineană a efectuat atacuri de recunoaștere în direcția Volchansk appeared first on Aleph News.

Previous post Putin, despre sancţiuni: Europa riscă să plătească cele mai scumpe preţuri la energie din lume 
Next post Batalionul Azov și-a îndeplinit misiunea. 1000 de soldați au apărat Mariupolul la Azovstal