Probabil că îți bei cafeaua la momentul nepotrivit. La ce oră este cel mai indicat să o bem și de ce?

  • Este posibil să vă treziți și să beți imediat cafeaua, dar există un moment mai bun pentru a bea cafea.
  • Așadar, experții consideră că cel mai bun moment pentru a bea cafeaua este între 9.30 și 11.00 dimineața.
  • Oamenii ar trebui să o evite cu șase ore înainte de culcare, potrivit US Food and Drug Administration (FDA).

Este posibil să vă treziți și să beți imediat cafeaua, dar există un moment mai bun pentru a bea cafea. Studiile arată că hormonul stresului, cortizolul, atinge niveluri ridicate atunci când ne trezim, așa că o cafea luată mai devreme îl stimulează și mai mult și ne face să ne simțim nesiguri.

Așadar, experții consideră că cel mai bun moment pentru a bea cafeaua este între 9.30 și 11.00 dimineața. Amanda Maucere, un nutriționist sportiv din Florida, a declarat anterior pentru site-ul de sănătate Well and Good: Deși nu s-au făcut prea multe cercetări la om cu privire la interacțiunea dintre cafea, cortizol și ritmul circadian, știm destule despre fiecare în parte pentru a sugera că a aștepta puțin înainte de a bea prima ceașcă de cafea de dimineață este o idee bună.”

Ea a adăugat: Deși ajută la trezire”, nivelurile ridicate de cortizol se dovedesc a fi dăunătoare și în perioadele de stres. Așadar, dacă combini un cortizol deja ridicat cu un impuls suplimentar de la cafea, creezi un răspuns inutil la stres în organism. Acest răspuns ar fi atenuat dacă ați aștepta o oră înainte de a vă bucura de ceașca de cafea de dimineață.”

Între timp, consumul de cafea cu o jumătate de oră înainte de a face exerciții fizice este cel mai bun moment pentru a obține rezultate bune de la adrenalină, potrivit unei analize a zeci de studii realizate de Societatea Internațională de Nutriție Sportivă cu sediul în SUA. În ceea ce privește încercarea de a adormi, cofeina blochează receptorii pentru hormonul adenozină și melatonină, ceea ce poate face ca somnul să fie mai dificil. Așadar, oamenii ar trebui să o evite cu șase ore înainte de culcare, potrivit US Food and Drug Administration (FDA).

Cu toate acestea, Dr. Dierdre Conroy, expert în somn de la Universitatea Michigan, recomandă să nu mai bei cafea cu opt ore înainte de culcare.

Ea a declarat pentru Mail: Oamenii au sensibilități foarte diferite la cofeină, iar persoanele care consumă cofeină mai des ar putea răspunde diferit față de cele care nu o beau deloc. Dar, în general, ghidul nostru este că, cu opt ore înainte de a merge la culcare, ar trebui să eliminați toate produsele cu cofeină.”

The post Probabil că îți bei cafeaua la momentul nepotrivit. La ce oră este cel mai indicat să o bem și de ce? appeared first on Aleph News.

Previous post Ucigașul transgender trimis într-o închisoare pentru femei din Scoția, se identifică acum ca bebeluș. Acesta cere păpuși, scutece și mâncare pentru copii
Next post Marilyn Manson, dat în judecată pentru agresarea sexuală a unei minore „de mai multe ori în anii ’90”