Primarul Emil Boc, în cadru cu Iuliu Maniu, statuia înapoi pe piedestal în șantier, după protestele localnicilor

  • Emil Boc a prezentat scuze după ce statuia lui Maniu a fost pusă jos.
  • Muncitorii care fac lucrări de modernizare au mutat monumentul.
  • Nouă ONG-uri au acuzat o lipsă de respect față de memoria lui Maniu.

Primarul Clujului a dezamorsat o situație explozivă provocată de dărâmarea unui monument dedicat lui Iuliu Maniu. Statuia fostului om politic a fost pusă la pământ cu câteva zile înainte de comemorarea a 70 de ani de la moartea lui. Asta în urma unor lucrări de modernizare a cartierului.

Lucrul care i-a înfuriat cel mai mult pe localnici a fost că statuia a fost aruncată lângă gunoaie. Sute de oameni au semnat o petiție prin care au cerut repunerea ei la loc. Lucru care s-a întâmplat după intervenția lui Emil Boc.

Aș vrea să încep cu scuzele de rigoare. A fost o inabilitate a firmei care lucrează pe acest șantier să decidă mutarea statuii lui Iuliu Maniu. Firmă care nu înțelege că mutarea unei statui nu e același lucru cu mutarea unui stâlp de iluminat sau a unei conducte de apă. ” , a spus primarul Clujului, Emil Boc, pe Facebook.

The post Primarul Emil Boc, în cadru cu Iuliu Maniu, statuia înapoi pe piedestal în șantier, după protestele localnicilor appeared first on Aleph News.

Previous post Ungaria propune nominalizarea lui Erdogan pentru Premiul Nobel pentru Pace
Next post Cel mai gras copil din lume cântărea aproape 200 de kilograme, însă după ce a întâlnit un culturist arată complet de nerecunoscut