Ungaria propune nominalizarea lui Erdogan pentru Premiul Nobel pentru Pace

  • Ungaria propune nominalizarea președintelui turc Recep Tayyip Erdogan pentru Premiul Nobel pentru Pace pentru eforturile sale de mediere în vederea soluționării conflictului din Ucraina.
  • „Turcia este singura națiune de până acum care a mediat cu succes în negocierile” privind reglementarea situației din Ucraina” , a declarat Szijjarto.
  • Datorită eforturilor președintelui Erdogan și ale ministrului Cavusoglu, „s-a ajuns la un acord de grânare” , a subliniat ministrul ungar de Externe.

Ungaria propune nominalizarea președintelui turc Recep Tayyip Erdogan pentru Premiul Nobel pentru Pace pentru eforturile sale de mediere în vederea soluționării conflictului din Ucraina, a declarat ministrul ungar de externe Peter Szijjarto în timpul unei conferințe de presă, după o întâlnire cu omologul său turc Mevlut Cavusoglu, care a avut loc marți la Budapesta, potrivit Tass și Daily News Hungary.

„Turcia este singura națiune de până acum care a mediat cu succes în negocierile” privind reglementarea situației din Ucraina” , a declarat Szijjarto.

Datorită eforturilor președintelui Erdogan și ale ministrului Cavusoglu, „s-a ajuns la un acord de grânare” , a subliniat ministrul ungar de Externe. În acest sens, el a afirmat că Ungaria susține inițiativa de a-l nominaliza pe liderul turc pentru Premiul Nobel pentru Pace.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a mai fost propus pentru nominalizare și de preşedintele Senatului pakistanez, pentru eforturile sale de pace înaintea şi în timpul războiului Rusia-Ucraina” , transmite France Presse.

De la secretarul general al NATO la preşedintele ucrainean, un mare număr dintre candidaturile propuse pentru Nobelul pentru Pace 2023 înainte de data limită, 31 ianuarie, sunt legate de războiul din Ucraina, fără ca acest lucru să le facă neapărat favorite.

Premiul pe 2023 va fi anunţat la începutul lui octombrie. În fiecare an, sunt propuse câteva sute de nume – 343 în 2022.

The post Ungaria propune nominalizarea lui Erdogan pentru Premiul Nobel pentru Pace appeared first on Aleph News.

Previous post LIVE UPDATE. 342 zile de invazie. Ucraina avertizează că nu se poate apăra împotriva rachetelor balistice iraniene
Next post Primarul Emil Boc, în cadru cu Iuliu Maniu, statuia înapoi pe piedestal în șantier, după protestele localnicilor