Recensământ. Aproape 155.000 de români s-au declarat fără religie, atei sau agnostici

  • 155.000 de români sunt fără religie, atei sau agnostici.
  • Bărbații atei și agnostici sunt de aproape două ori mai numeroși.
  • 2.650.000 de români au au dat date despre religie la recensământ.

Crezi că suntem mulți? Sunt mai mulți cei care nu cred. Noi cifre care au fost extrase din Recensamântul de anul trecut arată că…peste 150.000 de români s-au declarat fără religie, atei sau agnostici. Cei mai mulți, din fiecare categorie sunt bărbați. Cifrele pot fi si mai mari – aproape 2,7 millioane nu au declarat nimic legat de religie.

Față de acum zece ani, cei mai mulți credincioși a pierdut biserica ortodoxă, aproape 230.000. Atunci numărul lor era cu 8% mai mare. București, Ilfov și Iași au pierdut cei mai multi. Zonele cu cei mai puțini ortodocsi sunt: Harghita, Covasna și Satu Mare. Doar 3 culte religioase au mai mulți adepti față de recensământul din 2011: Biserica Armeană, Biserica Ortodoxă Sârbă și Cultul Creștin Penticostal.

The post Recensământ. Aproape 155.000 de români s-au declarat fără religie, atei sau agnostici appeared first on Aleph News.

Previous post Ungaria propune nominalizarea lui Erdogan pentru Premiul Nobel pentru Pace
Next post Cel mai gras copil din lume cântărea aproape 200 de kilograme, însă după ce a întâlnit un culturist arată complet de nerecunoscut