Noul concept neobișnuit de super-iaht are un ochi de sticlă uriaș

Pe măsură ce un număr record de super-iahturi intră pe piață, designerii au împins limitele din ce în ce mai departe pentru a se asigura că conceptele lor ies în evidență.

În ultimii ani, am văzut diverse modele de iahturi extravagante inspirate de nave spațiale, rechini, filme post-apocaliptice și chiar origami.

Cu toate acestea, acest nou concept de la studioul indian de design de iahturi Bhushan Powar Design ar putea fi unul dintre cele mai atrăgătoare de până acum, scrie CNN.

Vasul de 110 metri, numit Zion, are o cupolă de sticlă uimitoare care arată ca un ochi gigantic sau ca o „gaură neagră”.

Servind drept platformă de vizionare pentru cei aflați la bordul super-iahturilor, acesta oferă o vedere la 360 de grade și, fără îndoială, va atrage atenția maximă în timp ce se află pe mare.

„Conceptul nostru atrage privirile cu eleganța sa modernă și îl surprinde pe proprietar cu misterele adâncurilor”, spun designerii, înainte de a sublinia că găurile negre – puncte din spațiu atât de dense încât creează adâncuri de gravitație – „atrag energie”.

Ce caracteristici are super-iahtul

În afară de dom, care este în mod clar caracteristica sa evidentă, Zion va avea o piscină infinită cu fund de sticlă, precum și un lift de sticlă care se deplasează de la o punte la alta. Un flybridge unde pasagerii pot sta și se pot bucura de priveliște „în orice condiții meteorologice”, precum și un heliport de 12 metri sunt ambele situate pe puntea superioară a navei, care are o structură din aluminiu.

La bord există 10 cabine de lux și un apartament matrimonial pe puntea principală, cu balcoane sky lounge acționate electric. Puntea inferioară este alcătuită dintr-o zonă de club de plajă cu o sală de gimnastică și un spațiu deschis de grădină care poate fi transformat într-un salon spațios pentru plajă prin intermediul teraselor pliabile de o parte și de alta.

Zion, al cărui preț este estimat între 500 și 600 de milioane de dolari, va avea, de asemenea, un garaj mare de anexe, plin cu jet ski-uri și alte câteva jucării de apă.

Deși în prezent este doar un concept, fondatorul studioului de design, Bhushan Powar, speră ca Zion să devină realitate într-o bună zi. Cu toate acestea, el admite că va fi nevoie de mult timp și de cercetări pentru a determina dacă acest lucru este posibil.

Nu este singurul concept inedit de iaht

Cu sediul în Goa, Bhushan Powar Design s-a lansat în 2019 și este descris ca fiind „primul studio de design de iahturi de lux din India”. Conceptele studioului sunt în mare parte influențate de Marea Arabiei, spune Powar.

În 2019, echipa de design a dezvăluit Mori, un concept de super-iaht de 90 de metri care s-a inspirat din rechinul mako shortfin.

Zion este unul dintre numeroasele modele inovatoare care au fost dezvăluite în acest an. Compania de design Lazzarini Design Studio, cu sediul la Roma, a dezvăluit recent Air Yacht, un nou concept care poate „naviga pe cer”, precum și pe ocean.

Între timp, alt studio de design italian, SkyStyle, și-a prezentat în ianuarie cel mai recent proiect, Unique 71, un super-iaht de 71 de metri în formă de cuțit.

The post Noul concept neobișnuit de super-iaht are un ochi de sticlă uriaș appeared first on Aleph News.

Previous post Maia Sandu susține un discurs istoric în Parlamentul European: „Moldova resimte profund tragedia din Ucraina. În 24 februarie, Moldova s-a trezit într-o nouă realitate”
Next post LIVE UPDATE. 85 de zile de invazie. Zelenski: „Oricine din lume, cu un singur click, poate contribui la victoria noastră”