Nava spațială DART a NASA a reușit să devieze cu succes un asteroid din calea sa, într-un test de apărare a Pământului

  • Nava spațială DART a NASA a reușit să devieze cu succes un asteroid din calea sa, într-un test de apărare a Pământului, a anunțat marți agenția spațială americană.
  • Nava misiunii Dart a percutat ţinta, asteroidul Dimorphos, care este satelitul unui asteroid mai mare numit Didymos.
  • Misiunea este primul pas către o apărare globală împotriva coliziunilor cu asteroizi.

Nava spațială DART a NASA a reuşit să devieze cu succes de la traiectoria sa un asteroid, proiectând o navă pe suprafaţa acestuia la sfârşitul lunii septembrie în cursul unei misiuni de testare fără precedent, care va permite omenirii să înveţe cum să se protejeze de o posibilă ameninţare, a anunţat marţi agenţia spaţială americană, scrie L’INDEPENDANT.

Nava misiunii Dart a percutat ţinta, asteroidul Dimorphos, care este satelitul unui asteroid mai mare numit Didymos. Dispozitivul NASA a reuşit astfel să-l deplaseze, reducându-i orbita cu 32 de minute, a declarat directorul agenţiei spaţiale, Bill Nelson, în cadrul unei conferinţe de presă.

The post Nava spațială DART a NASA a reușit să devieze cu succes un asteroid din calea sa, într-un test de apărare a Pământului appeared first on Aleph News.

Previous post LIVE UPDATE. 230 de zile de invazie. Ucraina va continua acțiunile ofensive în pofida loviturilor rusești, afirmă ministrul de externe
Next post Starul Angela Lansbury a murit la vârsta de 96 de ani