LIVE UPDATE. 230 de zile de invazie. Ucraina va continua acțiunile ofensive în pofida loviturilor rusești, afirmă ministrul de externe

  • Ministrul de externe, Dmytro Kuleba, a declarat că Ucraina va continua să elibereze teritorii de pe teritoriul ucrainean, în ciuda valului de atacuri cu rachete rusești de luni.
  • Orice ar face Putin, vom continua să ne eliberăm teritoriul”, a declarat Kuleba pentru CNN.
  • El a spus că el crede că atacul a fost un act de răzbunare din partea președintelui rus Vladimir Putin în urma unor înfrângeri recente pe câmpul de luptă.

Ministrul de externe, Dmytro Kuleba, a declarat că Ucraina va continua să elibereze teritorii de pe teritoriul ucrainean, în ciuda valului de atacuri cu rachete rusești de luni.

Orice ar face Putin, vom continua să ne eliberăm teritoriul”, a declarat Kuleba pentru CNN. Acesta este războiul pentru existența Ucrainei. Acesta este războiul pentru existența dreptului internațional și a ordinii bazate pe reguli. Așa că el poate escalada, poate face orice dorește. Dar noi vom continua să luptăm și vom câștiga”, a adăugat el.

Kuleba a declarat că marea majoritate” a țintelor din asaltul rusesc au fost instalații energetice, adăugând că a spus că nu are cunoștință de nici o instalație militară majoră care să fi fost vizată”. Au fost doar instalații energetice și case civile, clădiri de apartamente”.

El a spus că el crede că atacul a fost un act de răzbunare din partea președintelui rus Vladimir Putin în urma unor înfrângeri recente pe câmpul de luptă.

Nu ar trebui să existe nici o îndoială că scopul acestui atac a fost acela de a teroriza o populație pașnică și de a-i face viața cât mai dificilă posibil. Sunt destul de sigur, sunt încrezător că acesta este rezultatul înfrângerii lui Putin pe câmpul de luptă. Când armata sa nu poate învinge armata ucraineană, a ales să terorizeze civilii ca răspuns ca răzbunare”, a declarat Kuleba.

Când a fost presat să spună dacă Ucraina a fost responsabilă pentru o explozie masivă pe un pod strategic cheie care leagă Crimeea de Rusia, Kuleba a spus că nu știe cine a aruncat în aer podul. Nu aș exclude ca ceva să se întâmple în interiorul Rusiei, deoarece acest pod este foarte bine protejat din toate părțile”.

The post LIVE UPDATE. 230 de zile de invazie. Ucraina va continua acțiunile ofensive în pofida loviturilor rusești, afirmă ministrul de externe appeared first on Aleph News.

Previous post Vladimir Putin, cel mai periculos terorist. Îl detronează pe Osama bin Laden, fiind o ameninţare la adresa securităţii internaţionale
Next post Nava spațială DART a NASA a reușit să devieze cu succes un asteroid din calea sa, într-un test de apărare a Pământului