Ministrul Cîmpeanu vrea două probe de bac la Limba română din 2027: Una de gramatică și una de literatură

  • În 2027, limba română va avea examen separat la limba și literatura română.
  • Limba română va avea două probe: gramatică și literatură.
  • Cîmpeanu: „Îmi place să cred că nepoții mei vor avea un BAC adaptat secolului 21”.

Sistemul educațional de la noi se schimbă de la an la an.

Ultima modificare pe care o propune Sorin Cîmpeanu vizează bacalureatul.

În 2027, proba la limba română s-ar putea împărți în două sesiuni: cea de literatură și cea de gramatică.

„E o idee nouă față de ce exista până acum. Este cunoscut faptul că elevii de liceu nu mai studiază gramatica în liceu deci dacă se va introduce gramatica în programa de limba și literatura română va fi un lucru bun.”

Elevii văd această propunere ca pe un lucru bun, care ar întări cunoștinele de la gramatică.

„Da, putem susține această inițiativă, este important să introducem și itemi care evaluează competențele elevilor la gramatică și cunoștințele pe care aceștia le au, pentru că, în momentul de față, în liceu, din păcate gramatica nu se mai studiază și tot accentul se pune pe literatură atât la profilul uman cât și la profilul real. Și de-asta avem atâția elevi care nu cunosc regulile elementare, de bază de scriere și gramaticale și așa mai departe.”

The post Ministrul Cîmpeanu vrea două probe de bac la Limba română din 2027: Una de gramatică și una de literatură appeared first on Aleph News.

Previous post LIVE UPDATE. 176 de zile de invazie. Serviciile de informații ale apărării: O contraofensivă a Ucrainei ar putea începe în curând
Next post Președintele Erdogan lasă Turcia în scandal și pleacă în Ucraina la discuții. Opoziția îl acuză că aruncă banii contribuabililor pe cadouri scumpe