Marius Budăi spune că, după majorarea punctului de pensie este depăşit acel „untra-vehiculat” 40%

  • Conform acestuia, pensionarii au înscrisă pe cupon şi măsura de ajutor.
  • El spune că de aceste măsuri de ajutor beneficiază 90% din pensionarii României.
  • „Cu aceste măsuri cei care au pensiile până în 1.500 de lei au pensiile majorate de la 1 ianuarie într-un procent real net nominal de peste 40%”, a mai explicat ministrul Muncii.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a explicat că punctul de pensie s-a majorat de la 1 ianuarie cu 12,5%.

„Este o creştere a valorii punctului de pensie, care de la 1.586 de lei a ajuns acum la valoarea de 1.785 de lei. Depăşim, cu această creştere, acel ultra-vehiculat 40%”, a declarat ministrul la Antena 3.

Conform acestuia, pensionarii au înscrisă pe cupon şi măsura de ajutor.

„După cum ştiţi chiar în data de 19 decembrie am informat publicul larg că aceste cupoane de pensie aferente lunii ianuarie au fost tipărite deja cu noul cuantum al punctului de pensie şi cu noul cuantum al pensiei şi pentru cei cu valoarea veniturilor până în 3.000 de lei pe categorii de venituri ei au înscrisă pe cupon şi suma măsurii de sprijin (…).Fie că încasează în cont bancar sau cu poştaşul acasă, odată cu pensia cei care se încadrează în pragul de valori menţionat vor primi şi sumele de bani aferente primei tranşe semestriale din măsurile de sprijin”, a mai spus ministrul Muncii.

El spune că de aceste măsuri de ajutor beneficiază 90% din pensionarii României.

„Cu aceste măsuri ce se întâmplă, s-a spus şi s-a discutat absolut corect despre inflaţia care este mai mare de 12,5%. Cu aceste măsuri cei care au pensiile până în 1.500 de lei au pensiile majorate de la 1 ianuarie într-un procent real net nominal de peste 40% şi procentul scade uşor către 20% până la 3.000 de lei, deoarece se adaugă la majorarea punctului de pensie acest tip de măsuri care sunt plătite acum în luna ianuarie o primă tranşă semestrială egală, după care în luna octombrie, la începutul iernii”, a mai explicat ministrul Muncii.

The post Marius Budăi spune că, după majorarea punctului de pensie este depăşit acel „untra-vehiculat” 40% appeared first on Aleph News.

Previous post Biden, îndemnat să-l extrădeze pe Bolsonaro după ce susținătorii săi au luat cu asalt clădirile guvernului brazilian
Next post Curtea de Apel Bucureşti a decis: Andrew Tate şi fratele său Tristan rămân în arest