LIVE UPDATE. Războiul din Ucraina, ziua 370. Zelenski spune că situația din Bahmut devine din ce în ce mai dificilă pentru Ucraina

  • Zelenski a recunoscut luni seară că situația trupelor sale din jurul Bahmut, în estul țării, devine foarte dificilă.
  • „Situația devine din ce în ce mai complicată” , a declarat el în mesajul său zilnic.
  • „Inamicul distruge în mod sistematic tot ceea ce poate fi folosit pentru a ne proteja pozițiile” , a adăugat el, numindu-i pe soldații ucraineni angajați în luptă „adevărați eroi” .

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a recunoscut luni seara că situația trupelor sale în jurul Bahmut, în estul țării, devine foarte dificilă, potrivit CNN.

„Situația devine din ce în ce mai complicată” , a declarat el în mesajul său zilnic. „Inamicul distruge în mod sistematic tot ceea ce poate fi folosit pentru a ne proteja pozițiile” , a adăugat el, numindu-i pe soldații ucraineni angajați în luptă „adevărați eroi” .

La începutul zilei de astăzi, Serhii Cherevatyi, purtătorul de cuvânt al Grupării de Est a Forțelor Armate, a declarat pentru televiziunea ucraineană: ,,Bahmut rămâne epicentrul atacului inamicului, unde se concentrează pe străpungerea apărării noastre. În special, în zona unor așezări precum Dubovo-Vasylivka, Yahidne, Ivankivske și Pivnichne” .

Localitățile menționate se află toate la vest de Bakhmut.

Cherevatyi a spus: ,,Au existat 300 de atacuri de la diferite tipuri de artilerie și lansatoare de rachete multiple pe această secțiune a liniei frontului. Au avut loc 60 de lupte, în care inamicul a pierdut 63 de militari uciși și 141 de răniți de diferite grade de gravitate. ”

FOTO – CNN

The post LIVE UPDATE. Războiul din Ucraina, ziua 370. Zelenski spune că situația din Bahmut devine din ce în ce mai dificilă pentru Ucraina appeared first on Aleph News.

Previous post Arhiva foto a agenției de știri din Liban a fost furată. Conține imagini din timpul războiului civil din 1975-1990
Next post UE va interzice mașinile pe benzină și diesel până în 2035: Ce țări resping noile legi?