LIVE UPDATE. 311 zile de invazie. Oligarhii ruși au pierdut 95 de miliarde de dolari în 2022 pe fondul sancțiunilor internaționale

  • Cei mai bogați oligarhi ruși au pierdut aproape 95 de miliarde de dolari în acest an pe fondul sancțiunilor impuse de țările occidentale din cauza războiului din Ucraina.
  • Roman Abramovici, fostul proprietar al clubului Chelsea FC, a fost cel mai mare perdant, averea sa scăzând cu 57%, ajungând la 7,8 miliarde de dolari în acest an.
  • Președintele rus Vladimir Putin a anunțat începerea unei „operațiuni militare speciale” în Ucraina, în primele ore ale zilei de 24 februarie. 

Cei mai bogați oligarhi ruși au pierdut aproape 95 de miliarde de dolari în acest an pe fondul sancțiunilor impuse de țările occidentale din cauza războiului din Ucraina – pierzând 330 de milioane de dolari pe zi de când Kremlinul a lansat invazia.

Roman Abramovici, fostul proprietar al clubului Chelsea FC, a fost cel mai mare perdant, averea sa scăzând cu 57%, ajungând la 7,8 miliarde de dolari în acest an, potrivit Bloomberg, citat de The Guardian.

Abramovici a fost unul dintre primii oligarhi care au fost supuși sancțiunilor britanice, după ce miniștrii l-au acuzat că are „legături clare” cu regimul lui Putin și că face parte dintr-un grup de oameni de afaceri ruși bogați care au „sânge pe mâini” , notează sursa citată.

Averea lui Ghennadi Timtchenko, un investitor miliardar în energie și prieten apropiat al lui Putin, s-a redus cu 48%, ajungând la 11,8 miliarde de dolari, iar Suleiman Kerimov, un alt aliat al președintelui rus, a pierdut 41%, coborând la 9 miliarde de dolari, potrivit indicelui.

The post LIVE UPDATE. 311 zile de invazie. Oligarhii ruși au pierdut 95 de miliarde de dolari în 2022 pe fondul sancțiunilor internaționale appeared first on Aleph News.

Previous post VIDEO. Premierul Ciucă, surprins să afle că orașul Caracal a devenit stațiune turistică de interes local
Next post VIDEO. Orașele din Australia au intrat pe rând în 2023