LIVE UPDATE. 310 zile de invazie. Belarus susține că a doborât o rachetă lansată din Ucraina

  • Ministerul belarus al Apărării a declarat joi că fragmente dintr-o rachetă ucraineană antiaeriană ghidată S-300 au aterizat pe teritoriul său.
  • Kievul a declarat joi că va investiga raportul privind rachetele din Belarus, adăugând că nu a exclus o operațiune rusească de steag fals menită să arunce vina asupra Ucrainei.
  • Ministerul ucrainean al Apărării a declarat că este „conștient de eforturile disperate și persistente ale Kremlinului de a târî Belarusul în război.

Ministerul belarus al Apărării a declarat joi că fragmente dintr-o rachetă ucraineană antiaeriană ghidată S-300 au aterizat pe teritoriul său, într-o zonă din apropierea graniței cu Ucraina.

Astăzi, în jurul orei 10, o țintă aeriană a fost lovită de forțele de apărare aeriană”, a precizat ministerul într-un comunicat. Fragmentele sale au fost găsite pe un câmp agricol din apropierea satului Gorbakha, districtul Ivanovo, regiunea Brest”.

În timpul activităților de verificare, s-a stabilit preliminar că epava aparținea unei rachete antiaeriene ghidate S-300 lansate de pe teritoriul Ucrainei”, a susținut ministerul, potrivit CNN.

Ce spune Ucraina: Kievul a declarat joi că va investiga raportul privind rachetele din Belarus, adăugând că nu a exclus o operațiune rusească de steag fals menită să arunce vina asupra Ucrainei. Ministerul ucrainean al Apărării a declarat că este conștient de eforturile disperate și persistente ale Kremlinului de a târî Belarusul în războiul său agresiv împotriva Ucrainei”.

În acest sens, partea ucraineană nu exclude o provocare deliberată din partea statului terorist al Rusiei, care a stabilit un astfel de traseu pentru rachetele sale de croazieră cu scopul de a provoca interceptarea lor în spațiul aerian deasupra teritoriului Belarusului”, a continuat actualizarea. Ucraina a declarat că va efectua o anchetă și că este pregătită, de asemenea, să invite „experți de renume” din state care nu sunt afiliate cu Rusia să participe.

The post LIVE UPDATE. 310 zile de invazie. Belarus susține că a doborât o rachetă lansată din Ucraina appeared first on Aleph News.

Previous post Cimitirul de rachete rusești folosite, dovadă a distrugerilor masive din Ucraina
Next post Cristiano Ronaldo semnează un contract de 75 de milioane de dolari pe an cu Al-Nassr