LIVE UPDATE. 264 de zile de invazie. Zelenski promite să reconstruiască Hersonul eliberat, în condițiile în care Rusia pierde „dramatic” în război

  • Sfidător, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a promis că va reconstrui infrastructura din Herson.
  • Amiralul Sir Tony Radakin, șeful Statului Major al Apărării din Marea Britanie, a declarat că Rusia eșuează dramatic” în războiul său împotriva Ucrainei.
  • Oficialii ucraineni au avertizat că războiul nu s-a terminat”, în timp ce sărbătorile pentru recucerirea Hersonului continuă în toată țara.

Sfidător, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a promis că va reconstrui infrastructura din Herson după ce trupele rusești au atacat un baraj, înainte de a fugi, unii îmbrăcați în civili. În timp ce soldații ucraineni erau întâmpinați de mulțimi bucuroase în orașul Herson, Zelenski a declarat că autoritățile vor restaura tot ceea ce a fost deteriorat” de forțele Kremlinului în timpul ocupației lor de nouă luni.

El le-a spus oamenilor din orașele și satele aflate încă sub ocupație: Noi nu uităm pe nimeni – nu vom lăsa pe nimeni.”

Amiralul Sir Tony Radakin, șeful Statului Major al Apărării din Marea Britanie, a declarat că Rusia eșuează dramatic” în războiul său împotriva Ucrainei. El a spus: Asistăm la un eșec continuu al Rusiei. Am văzut asta de la început. Rusia a vrut să cucerească orașele, a eșuat. Rusia a vrut să subjuge Ucraina, a eșuat, și eșuează dramatic. Rusia a vrut să slăbească NATO, iar NATO este și mai puternică. Dacă ne rezumăm la lupta tactică, vedem un succes continuu al Ucrainei.”

Armata în retragere a lui Vladimir Putin a fost condamnată pentru atacul nesăbuit” asupra unui baraj de lângă Herson, pe fondul temerilor că ar putea deteriora cea mai mare centrală nucleară din Europa.

Trupele rusești au detonat explozibili la un pod care trece de-a lungul părții superioare a barajului Nova Kakhovka. Experții avertizează că, dacă barajul ar fi distrus, ar goli rezervorul care furnizează apă de răcire pentru centrala Zaporojie și ar inunda sute de mii de case.

Oficialii ucraineni au avertizat că războiul nu s-a terminat”, în timp ce sărbătorile pentru recucerirea Hersonului continuă în toată țara, singura capitală regională ocupată de la invazia din februarie. Dar, în ciuda loviturii date ambițiilor Moscovei, oficialii rămân prudenți.

The post LIVE UPDATE. 264 de zile de invazie. Zelenski promite să reconstruiască Hersonul eliberat, în condițiile în care Rusia pierde „dramatic” în război appeared first on Aleph News.

Previous post Un bărbat câştiga două milioane de euro pe an, dar îi ascundea asta soţiei şi o punea să plătească lunar chiria
Next post Un bărbat găsește și returnează un cec Haribo de 4.6 milioane euro. Ce recompensă a primit