LIVE UPDATE. 241 de zile de invazie. ONU: Peste 6.000 de civili au fost uciși în războiul din Ucraina

  • Peste 6.000 de civili au fost uciși de când Rusia a invadat Ucraina, iar numărul este probabil mult mai mare decât poate fi contabilizat în acest moment, potrivit ONU.
  • Cel puțin 397 de copii au fost uciși în acest război” , a declarat Rosemary DiCarlo, subsecretarul general pentru afaceri politice și de consolidare a păcii.
  • ONU este, de asemenea, îngrijorată de distrugerea infrastructurii energetice critice, a spus DiCarlo.

Peste 6.000 de civili au fost uciși de când Rusia a invadat Ucraina, iar numărul este probabil mult mai mare decât poate fi contabilizat în acest moment, potrivit ONU, potrivit CNN.

Până la 18 octombrie, Biroul Înaltului Comisariat pentru Drepturile Omului a înregistrat 15.956 de victime civile: 6.322 de morți și 9.634 de răniți de la 24 februarie” , a declarat Rosemary DiCarlo, subsecretarul general pentru afaceri politice și de consolidare a păcii, în timp ce vorbea vineri la o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU.

Cel puțin 397 de copii au fost uciși în acest război” , a mai spus ea.

ONU este, de asemenea, îngrijorată de distrugerea infrastructurii energetice critice, a spus DiCarlo.

Combinate cu creșterea prețurilor la gaz și cărbune, privațiunile provocate de aceste atacuri amenință să expună milioane de civili la greutăți extreme și chiar la condiții care le pun viața în pericol în această iarnă” , a spus DiCarlo, subliniind că atacurile care vizează civili și infrastructura civilă sunt interzise.

Comisia internațională independentă de anchetă privind Ucraina și-a prezentat raportul în această săptămână Adunării Generale a ONU, a adăugat aceasta.

Documentul afirmă că există motive rezonabile pentru a concluziona că în Ucraina au fost comise crime de război și încălcări ale drepturilor omului și ale dreptului umanitar internațional” , a spus DiCarlo.

The post LIVE UPDATE. 241 de zile de invazie. ONU: Peste 6.000 de civili au fost uciși în războiul din Ucraina appeared first on Aleph News.

Previous post Volodimir Zelenski acuză Rusia că „întârzie în mod deliberat” exportul de cereale din Ucraina
Next post O simulare terifiantă prezice că milioane de oameni ar fi uciși în câteva ore, dacă Putin ar ataca nuclear Ucraina