LIVE UPDATE. 226 de zile de invazie. Ucraina spune că a recuperat aproximativ 120 de așezări în ultimele 2 săptămâni în regiunile din nord-est și sud

  • Un oficial militar ucrainean de rang înalt a declarat că forțele țării au recucerit aproximativ 120 de așezări în ultimele două săptămâni.
  • Oleksii Hromov, un oficial de rang înalt din cadrul Forțelor Armate ale Ucrainei, a declarat că, din 21 septembrie, trupele ucrainene au reușit să avanseze 55 de kilometri în nord-est.
  • Hromov părea să se refere la câștigurile din regiunea Harkov care au fost realizate înainte de 21 septembrie, dar care au fost confirmate abia mai târziu.

Un oficial militar ucrainean de rang înalt a declarat că forțele țării au recucerit aproximativ 120 de așezări în ultimele două săptămâni, pe măsură ce avansează în regiunile Harkov, Donețk și Kherson.

Oleksii Hromov, un oficial de rang înalt din cadrul Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, a declarat că, din 21 septembrie, trupele ucrainene au reușit să avanseze 55 de kilometri în nord-est, „să stabilească controlul asupra a 93 de așezări și să preia controlul asupra a peste 2.400 de kilometri pătrați”.

Hromov părea să se refere la câștigurile din regiunea Harkov care au fost realizate înainte de 21 septembrie, dar care au fost confirmate abia mai târziu.

În direcția Kherson, inamicul încearcă să contraatace în detrimentul rezervelor pentru a limita înaintarea trupelor noastre și a recâștiga pozițiile pierdute. De la 1 octombrie, 29 de așezări au fost preluate sub controlul nostru”, a declarat el. Hromov a declarat că Rusia și-a intensificat utilizarea dronelor de atac de fabricație iraniană.

Din 30 septembrie, inamicul a folosit 46 de drone kamikaze Shahed 136″ pentru a lovi instalații militare, infrastructură civilă și poziții ale trupelor, 24 dintre aceste drone au fost distruse”, a declarat el.

În total, a precizat Hromov, Rusia a folosit 86 dintre aceste drone. În actualizarea sa operațională de joi, Statul Major General ucrainean a declarat că Rusia a continuat să încerce acțiuni ofensive” în regiunea Donețk și a efectuat peste 20 de atacuri cu rachete. Așezările din regiunile Donețk și Zaporojie au fost avariate, dar eforturile Rusiei de a avansa în zona Bakhmut și în alte părți din Donețk au eșuat, a precizat armata.

Statul Major General a precizat că Forțele Aeriene ucrainene au efectuat joi 11 lovituri, dar nu a oferit detalii despre progresul ofensivei din Kherson. Imaginile din satelit sugerează că forțele rusești au fortificat pozițiile defensive în apropierea orașelor Vesele și Nova Kakhovka, pe râul Nipru.

The post LIVE UPDATE. 226 de zile de invazie. Ucraina spune că a recuperat aproximativ 120 de așezări în ultimele 2 săptămâni în regiunile din nord-est și sud appeared first on Aleph News.

Previous post Un băiat „terorist” de 10 ani, cu ordin de restricție a încercat să fie șeful unei bande. Ce s-a întâmplat cu el
Next post Alexander Lukașenko îi oferă lui Putin un cadou neobișnuit pentru cea de-a 70-a aniversare: un tractor