Într-o conversație cu Putin, Olaf Scholz a cerut o „retragere completă” din Ucraina

  • Cancelarul german Olaf Scholz l-a îndemnat marți, în cadrul unei convorbiri telefonice, pe președintele rus Vladimir Putin să găsească o soluție diplomatică pentru conflictul din Ucraina, bazată pe o încetare a focului și pe retragerea completă a trupelor rusești cât mai curând posibil, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului german.
  • În cadrul convorbirii telefonice de 90 de minute, Scholz a subliniat necesitatea de a asigura siguranța centralei nucleare Zaporojie din Ucraina.
  • El a făcut apel la Putin să continue să respecte pe deplin acordul privind cerealele susținut de ONU, a adăugat purtătorul de cuvânt Steffen Hebestreit.

Cancelarul german Olaf Scholz l-a îndemnat marți, în cadrul unei convorbiri telefonice, pe președintele rus Vladimir Putin să găsească o soluție diplomatică pentru conflictul din Ucraina, bazată pe o încetare a focului și pe retragerea completă a trupelor rusești cât mai curând posibil, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului german.

În cadrul convorbirii telefonice de 90 de minute, Scholz a subliniat necesitatea de a asigura siguranța centralei nucleare Zaporojie din Ucraina.

El a făcut apel la Putin să continue să respecte pe deplin acordul privind cerealele susținut de ONU, a adăugat purtătorul de cuvânt Steffen Hebestreit.

„Cancelarul federal a subliniat că orice noi pași de anexare a Rusiei nu vor rămâne fără răspuns și nu vor fi recunoscuți în nici o circumstanță”, a spus Hebestreit în declarație, adăugând că Scholz și Putin au convenit să rămână în contact.

The post Într-o conversație cu Putin, Olaf Scholz a cerut o „retragere completă” din Ucraina appeared first on Aleph News.

Previous post Sicriul Reginei Elisabeta a II-a a fost făcut pentru ea acum mai bine de 30 de ani. De ce este căptușit cu plumb
Next post LIVE UPDATE. 203 zile de invazie. Ucraina spune că trupele rusești încearcă să câștige teren în unele regiuni și reclamă jafuri generalizate