LIVE UPDATE. 203 zile de invazie. Ucraina spune că trupele rusești încearcă să câștige teren în unele regiuni și reclamă jafuri generalizate

  • În timp ce trupele ucrainene își intensifică ofensiva în unele părți din regiunile Donețk și Luhansk, forțele rusești încearcă să câștige teren în alte părți, potrivit armatei ucrainene.
  • Statul Major General al armatei, a declarat că unitățile ucrainene au respins cu succes atacurile rusești în jurul orașului Bakhmut, în timp ce artileria rusă și loviturile aeriene au continuat să lovească așezările din apropierea liniilor de front din Donetsk.
  • Pe parcursul zilei, inamicul a efectuat 2 lovituri cu rachete, 8 lovituri aeriene și a efectuat 13 lovituri cu sisteme de artilerie cu rachete”, potrivit armatei.

În timp ce trupele ucrainene își intensifică ofensiva în unele părți din regiunile Donețk și Luhansk, forțele rusești încearcă să câștige teren în alte părți, potrivit armatei ucrainene. Statul Major General al armatei, a declarat că unitățile ucrainene au respins cu succes atacurile rusești în jurul orașului Bakhmut, în timp ce artileria rusă și loviturile aeriene au continuat să lovească așezările din apropierea liniilor de front din Donetsk.

Pe parcursul zilei, inamicul a efectuat 2 lovituri cu rachete, 8 lovituri aeriene și a efectuat 13 lovituri cu sisteme de artilerie cu rachete”, potrivit armatei.

Armata a afirmat că în zonele din Harkov și Luhansk au avut loc jafuri pe scară largă din partea forțelor rusești care se retrăgeau. Statul Major General a precizat că pe autostrada Starobilsk-Luhansk, în direcția Luhansk, au fost reperate aproximativ 300 de mașini civile, majoritatea cu numere de înmatriculare de stat din regiunea Harkov – majoritatea pe remorci conduse de militari ruși”.

Acesta susținea că în sud, în jurul orașului Polohy, trupele rusești furau, de asemenea, mașini private. Iar în Nova Kakhovka, în regiunea Kherson, rușii au început să sustragă masiv mobilierul și aparatele de uz casnic din așezările abandonate temporar”.

CNN nu poate confirma afirmațiile armatei, dar au existat numeroase dovezi de jafuri în Harkov și în alte zone rusești ocupate anterior.

Statul Major General a mai afirmat că armata rusă a devansat absolvirea cadeților din unele academii ale Ministerului Apărării, cum ar fi Școala Navală Superioară de la Marea Neagră, pentru a suplini lipsa ofițerilor tineri.

Lipsa de comandanți la nivel tactic se datorează refuzului ofițerilor în rezervă de a semna contracte pe fondul evenimentelor recente. Nivelul moralului și starea psihologică a personalului inamic continuă să scadă”, a afirmat Statul Major General. Un număr semnificativ de militari nu se mai întorc în unitățile militare după terminarea concediilor”.

The post LIVE UPDATE. 203 zile de invazie. Ucraina spune că trupele rusești încearcă să câștige teren în unele regiuni și reclamă jafuri generalizate appeared first on Aleph News.

Previous post Într-o conversație cu Putin, Olaf Scholz a cerut o „retragere completă” din Ucraina
Next post Parlamentul European adoptă noi norme privind salariile minime adecvate pentru toţi lucrătorii din UE