Francezii nu se lasă și continuă să protesteze. Demonstranții menţin presiunea pe Guvern prin noi acțiuni

  • În oraşul Nantes, aproximativ 9.000 de oameni au protestat.
  • În Marsilia au fost circa 1.500 de protestatari.
  • Sute de persoane au ieşit pe străzi în Toulouse.

Poliția din Paris s-a ciocnit cu demonstranții pentru a treia noapte sâmbătă, în timp ce mii de oameni au mărșăluit în toată țara, pe fondul furiei față de guvernul care a impus o creștere a vârstei de pensie de stat fără un vot parlamentar.

Tulburările și grevele tot mai mari l-au lăsat pe președintele Emmanuel Macron să se confrunte cu cea mai gravă provocare la adresa autorității sale de la așa-numitele proteste „Gilets Jaunes” (vestele galbene) de acum patru ani.

În Paris, sute de protestatari au ocupat un centru comercial din zona Châtelet-Les Halles, în Arondismentul 1 al capitalei Franţei. În oraşul Nantes, aproximativ 9.000 de oameni au protestat, iar în Marsilia au fost circa 1.500 de protestatari. Sute de persoane au ieşit pe străzi în Toulouse.

Proteste spontane au izbucnit în mai multe oraşe din Franţa, în contextul deciziei Guvernului Elisabeth Borne de a finaliza adoptarea controversatei reforme a pensiilor prin procedura asumării răspunderii, evitând votul Adunării Naţionale, Camera inferioară a Parlamentului.

Zeci de persoane au fost reţinute vineri seară, la Paris, în urma confruntărilor cu forţele de ordine.

„Macron, demisionează!” și „Macron se va prăbuși, vom câștiga”, au scandat demonstranții pe Place d’Italie din sudul Parisului. Poliția antirevoltă a folosit gaze lacrimogene și s-a ciocnit cu unii din mulțime, în timp ce coșurile de gunoi erau incendiate.

Autoritățile municipale au interzis mitingurile în centrul Parisului Place de la Concorde și în apropiere de Champ-Elysees sâmbătă seara, după demonstrații care au dus la 61 de arestări în ultimele două nopți.

Citește și:

  1. Regele Charles, deranjat de soldați. Le-a cerut să tacă pentru că exercițiile lor i-au întrerupt apelurile de dimineață
  2. Filmul de groază care provoacă creșteri ale ritmului cardiac pe Apple Watch: „A fost o călătorie absolută în iad”
  3. Funcțiile ascunse ale Google Maps. Ce ar trebui să știm

The post Francezii nu se lasă și continuă să protesteze. Demonstranții menţin presiunea pe Guvern prin noi acțiuni appeared first on Aleph News.

Previous post LIVE UPDATE. 389 zile de invazie rusă. Alți 880 de soldați ruși au fost uciși. Grupul Wagner vrea să recruteze 30.000 de noi luptători până la jumătatea lunii mai
Next post Bogdan Manolea, director executiv ApTI: „Problema din legea Securității Cibernetice o reprezintă adăugirile la definiția securității naționale. Spectrul de activități ale SRI s-a lărgit: au adăugat propaganda și dezinformarea în spațiul cibernetic. (…) Un grup de filosofi de la Păltiniș sunt sau nu sunt pericole?”