LIVE UPDATE. 389 zile de invazie rusă. Alți 880 de soldați ruși au fost uciși. Grupul Wagner vrea să recruteze 30.000 de noi luptători până la jumătatea lunii mai

  • Oficialii ucraineni au susținut că aproximativ 30.000 dintre luptătorii lui Wagner au dezertat sau au fost uciși sau răniți.
  • Grupul de mercenari Wagner din Rusia intenționează să recruteze aproximativ 30.000 de noi luptători.
  • Alte cinci tancuri, șapte vehicule blindate de luptă și opt sisteme de artilerie au fost dezactivate de forțele ucrainene.

Alți 880 de soldați ruși au fost uciși vineri, potrivit unor totaluri neverificate publicate de armata ucraineană. Statul major al acestuia a spus că asta înseamnă că peste 164.000 de militari ruși au fost uciși de la izbucnirea războiului din februarie anul trecut. Într-o actualizare postată pe Facebook, se spunea că alte cinci tancuri, șapte vehicule blindate de luptă și opt sisteme de artilerie au fost dezactivate de forțele ucrainene. Grupul de mercenari Wagner din Rusia intenționează să recruteze aproximativ 30.000 de noi luptători până la jumătatea lunii mai, a declarat sâmbătă fondatorul său Yevgeny Prigozhin.

Într-un mesaj audio Telegram, Prigozhin a spus că centrele de recrutare Wagner, despre care a spus el că s-au deschis săptămâna trecută în 42 de orașe rusești, angajează în medie 500 până la 800 de persoane pe zi.

În ianuarie, Statele Unite au evaluat că Wagner avea aproximativ 50.000 de luptători în Ucraina, inclusiv 40.000 de condamnați pe care Prigojin i-a recrutat din închisorile rusești, cu promisiunea de grațiere gratuită dacă ar supraviețui șase luni.

Oficialii ucraineni au susținut că aproximativ 30.000 dintre luptătorii lui Wagner au dezertat sau au fost uciși sau răniți. Prigozhin a spus că recrutarea merge mai bine decât se așteptase și că cei care fac voluntariat erau într-o formă fizică mai bună decât condamnații pe care i-a preluat înainte.

The post LIVE UPDATE. 389 zile de invazie rusă. Alți 880 de soldați ruși au fost uciși. Grupul Wagner vrea să recruteze 30.000 de noi luptători până la jumătatea lunii mai appeared first on Aleph News.

Previous post Ucraina poate să exporte tone de cereale prin Marea Neagră. Acordul a fost prelungit
Next post Francezii nu se lasă și continuă să protesteze. Demonstranții menţin presiunea pe Guvern prin noi acțiuni