FOTO.Oamenii de știință de la Sandia National Laboratories au trimis microfoane atașate de baloane în spațiu, pentru a auzi sunetele din stratosfera Pământului

FOTO.Oamenii de știință de la Sandia National Laboratories au trimis microfoane atașate de baloane în spațiu, pentru a auzi sunetele din stratosfera Pământului

FOTO.Oamenii de știință de la Sandia National Laboratories au trimis microfoane atașate de baloane în spațiu, pentru a auzi sunetele din stratosfera PământuluiFOTO.Oamenii de știință de la Sandia National Laboratories au trimis microfoane atașate de baloane în spațiu, pentru a auzi sunetele din stratosfera Pământului

  • Oamenii de știință de la Sandia National Laboratories din New Mexico, au captat mai multe sunete ciudate venind din stratosfera Pământului,la o distanță de 13 mile.
  • Acest experiment a porit de la omul de știință Daniel Bowman, care a vrut să audă inițial sunetele produse de vulcani.
  • Ulterior, Daniel Bowman și consilierul său Jonathan Lees, au decis să aplice microfoane pe baloanele stratosferice, deoarece nimeni nu mai făcuse asta de mai bine de un secol.

Oamenii de știință de la Sandia National Laboratories din New Mexico, au captat diverse sunete ciudate venind din stratosfera Pământului la o altitudine de 13 mile, atașând microfoane la baloanele alimentate cu energie solară, scrie CNN.

Stratosfera este al doilea strat al atmosferei Pământului, iar nivelul său inferior conține ozon, care absoarbe și împrăștie radiația ultravioletă a soarelui.

Daniel Bowman este om de știință la Sandia National Laboratories din New Mexico și a fost pasionat încă din școală să exploreze peisajul sonor al stratosferei. Inițial acesta a vrut să audă sunetele generate de vulcani, dar consultându-se cu consilierul lui Jonathan Lees de la Universitatea din Carolina de Nord, Chapel Hill, cei doi și-au dat seama că nimeni nu a încercat să pună microfoane pe baloane stratosferice timp de mai bine de jumătate de secol.

Construirea baloanelor solare

Daniel Bowman și colabolatorii săi au realizat cercetări folosind inițial baloane NASA, dar ulterior au decis să își construiască propriile baloane, fiecare balon având o lungime de 6-7 metri.

Fiecare balon a fost realizat din plastic, bandă de transport și din praf de cărbune.

Praful de cărbune se folosește în interiorul baloanelor pentru a le întuneca, iar atunci când soarele strălucește, aerul din interiorul lor se încălzește și le permite să plutească.

Citește și

The post FOTO.Oamenii de știință de la Sandia National Laboratories au trimis microfoane atașate de baloane în spațiu, pentru a auzi sunetele din stratosfera Pământului appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

FOTO. Experimentul din anii 90 care a simulat o colonie de pe Marte a găzduit opt participanți. Cum arată astăzi Previous post FOTO. Experimentul din anii 90 care a simulat o colonie de pe Marte a găzduit opt participanți. Cum arată astăzi
LIVE UPDATE. 444 zile de invazie rusă. Cel puțin 480 de copii ucraineni, uciși de Rusia, afirmă Parchetul General ucrainean Next post LIVE UPDATE. 444 zile de invazie rusă. Cel puțin 480 de copii ucraineni, uciși de Rusia, afirmă Parchetul General ucrainean